Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ακρόπολη
Τηλ. 210 3241807
4,7 από 621 αξιολογήσεις
4,8
Αγγελος Αγιεκ
21/09/2018
  Απαράδεκτη συμπεριφορά υπευθύνων του Ηρωδείου!!!!!! Η μητέρα μου έχει πάρκινσον,οι υπάλληλοι του Ηρωδείου για να μας "εξυπηρετήσουν" μας είπαν να παρκάρουμε το αυτοκίνητο στον πεζόδρομο οπού υπήρχε υπάλληλος και υποτίθεται πως το Ηρώδειο είχε στη διάθεσή του 3 θέσεις πάργκινγκ.Μετά την παράσταση βρήκαμε τα αυτοκινητά μας χωρίς πινακίδες και με κλήση απο την δημοτική αστυνομία.Η διευθύντρια του Ηρωδείου κυρία Βαβαλαία αφού μας πήγαινε απο μέρα σε μέρα και τις περισσότερες φορές δεν εμφανιζόταν καν η ίδια στο τηλέφωνο παρά έβαζε υπαλλήλους της να μας παραμυθιάζουν,απο την Δευτέρα που συνέβει το γεγονός κατέληξε την Παρασκευή στις 14:30 ,παλι μέσω τρίτου, να μας ενημερώσει πως πρέπει να παμε να κάνουμε ένσταση στην αστυνομία κ ουσιαστικά δεν είχε καταφέρει τίποτα.Εν ολίγης βρεθήκαμε χωρίς να φταίμε να μείνουμε χωρις αυτοκίνητο για 10 μέρες που ήταν το πρόστιμο και ανεχθήκαμε την κοροιδία επι πέντε ημέρες ενός ανευθυνου που βρέθηκε σε θέση υπεύθυνου.Και το χειρότερο είναι πως σε κάποια απο τις σπάνιες φορές που μου έκανε την τιμή να εμφανιστεί στο τηλέφωνο προσπάθησε να μεταβιβάσει τις ευθύνες της στον υπάλληλο που έκανε το λάθος!!!!!Κυρία Βαβαλαία....οι θέσεις ευθύνης οι οποίες αντιστοιχούν και σε παχυλούς μισθούς περιλαμβάνουν την διευθετηση τέτοιων ανθρώπινων λαθών τα οποία όπως σας είπα και τηλεφωνικώς είμαι σίγουρη πως έγιναν μόνο απο καθάρη πρόθεση για εξυπηρέτηση .
Nikolas Kasimatis
04/08/2018
  Χτίστηκε με ταχύτατο ρυθμό με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.. Ο προορισμός του οικοδομήματος ήταν κατά κύριο λόγο οι μουσικές εκδηλώσεις και για τον λόγο αυτό ονομάστηκε Ωδείο. Η ανάγκη της ανέγερσής του προέκυψε μετά την κατάρρευση του Ωδείου που είχε κτιστεί στο κέντρο της αρχαίας αγοράς της Αθήνας από τον στρατηγό του Αυγούστου, τον Αγρίππα, περί το 15 π.Χ., και εκείνο σε αντικατάσταση του ακόμα παλαιότερου Ωδείου του Περικλή, που είχε πυρπολήσει ο Σύλλας το 85 π.Χ.. Ο χώρος που προοριζόταν για το κοινό είχε 32 σειρές από μαρμάρινες κερκίδες και η χωρητικότητά του ήταν της τάξης των 5000 περίπου θεατών. Όπως και στα θέατρα της ρωμαϊκής εποχής, η ορχήστρα είχε ημικυκλικό σχήμα. Το σκηνικό οικοδόμημα βρισκόταν υπερυψωμένο στο βάθος της σκηνής και είχε τρεις ορόφους, δύο εκ των οποίων διατηρούνται μέχρι σήμερα σε ύψος 28 μέτρων. Το ωδείο ήταν στεγασμένο με ξύλινη οροφή από ξύλο κέδρου. Από διάφορες ενδείξεις προκύπτει ότι το εν λόγω Ωδείο λειτούργησε μόνο 105 χρόνια, δεδομένου ότι τον 3ο αιώνα, δηλαδή το 267 μ.Χ., πολλά οικοδομήματα της Αθήνας, όπως και αυτό, καταστράφηκαν από τους Έρουλους επιδρομείς. Επίσης αυτό το διάστημα από τα διάφορα ευρήματα των ανασκαφών, όπως κρανία ανθρώπων και ταύρων, πιθανολογείται ότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε και για μονομαχίες και ταυρομαχίες. Φαίνεται όμως πως και οι τοίχοι του οικοδομήματος χρησιμοποιήθηκαν αργότερα ως οχυρωματικό έργο, εντασσόμενο στο τείχος που περιέβαλλε τη βάση του λόφου της Ακρόπολης. Εκτός από τα ερείπια οικίσκων που βρέθηκαν μέσα στο Ωδείο βρέθηκαν και ερείπια μικρής εκκλησίας. Στο μέσον της σκηνής και ακριβώς αντίκρυ της λεγόμενης «Βασιλείου Πύλης» ανακαλύφθηκε υπόγειο που εκτείνεται σε όλο το μήκος της έκτασης της σκηνής.
Georgia Panagopoulou AVON
11/08/2018
  Είναι μαγεία να παρακολουθείς παράσταση στο Ηρώδειο... Κατα την είσοδο στο χώρο ξεκινάει και το ταξίδι στο χρόνο... στους αιώνες. Με καταπληκτική ακουστική και ατμόσφαιρα αρχαίας Ελλάδας δεν μπορείς παρα να νιώσεις δέος και ευγνωμοσύνη για την ιστορία του λαού μας. Η συγκεκριμένη παράσταση.. αφιέρωμα στον Ευαγγελάτο ήταν καταπληκτική!!!!
Kostas Kokk
12/07/2018
  Αρχαιολογικός χώρος από τους λίγους! Συνδιάζοντας την μαγεία του αρχαίου κόσμου με οξύμωρη θέα της σύγχρονης εποχής! Όταν έχεις την "τύχη" να βρεθείς σε μια από τις παραστάσεις (Δυστυχώς δεν αξίζουν όλες συνήθως ούτε οι μισές) αντιλαμβάνεσαι το χάσμα τις ομορφιάς του τότε με την άναρχη και αλλοπροσαλλη "ασχήμια" της σημερινής εποχής... Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά! Εν κατακλείδι αξίζει να πας τουλάχιστον μία φορά σε μια παράσταση, πριν όμως να έχεις ψάξει για την παράσταση!!!!
Miky Movsesian
09/07/2018
  Τα λογια ειναι περιττα! ΗΡΩΔΕΙΟ... Ομως βρε παιδια, μη διοργανωνετε εκδηλωσεις του "κεφιου" σε ενα τετοιο μερος, που μονο να αναπνεεις επιτρεπεται. Πηγαμε να ακουσουμε τους Calexico και ενιωθα τιμωρημενος. Μη σηκωνεστε, μη χορευετε, μην τρωτε, μην πινετε, μην μην μην... Δικιο εχουν, δε λεω, αλλα κουνιομασταν δειλα και καθιστοι επιτοπου. Δεν ακους Calexico στο μουγγο κι ακινητο.

Πρόγραμμα Ηρώδειο 2018

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός
Πρόγραμμα
Τι θα δούμε φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Όλο το πρόγραμμα για: Όπερες - Συναυλίες - Θεατρικές παραστάσεις