Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ακρόπολη
Τηλ. 210 3241807
4,7 από 880 αξιολογήσεις
4,8
Μύσων Χηνεύς
12/10/2018
  Πρέπει τουλάχιστον μια φορά να το επισκεφτείς.Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικούείναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών.Χτίστηκε με ταχύτατο ρυθμό με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.. Ο προορισμός του οικοδομήματος ήταν κατά κύριο λόγο οι μουσικές εκδηλώσεις και για τον λόγο αυτό ονομάστηκε Ωδείο. Η ανάγκη της ανέγερσής του προέκυψε μετά την κατάρρευση του Ωδείου που είχε κτιστεί στο κέντρο της αρχαίας αγοράς της Αθήνας από τον στρατηγό του Αυγούστου, τον Αγρίππα, περί το 15 π.Χ., και εκείνο σε αντικατάσταση του ακόμα παλαιότερου Ωδείου του Περικλή, που είχε πυρπολήσει ο Σύλλας το 85 π.Χ..
Αγγελος Αγιεκ
21/09/2018
  Απαράδεκτη συμπεριφορά υπευθύνων του Ηρωδείου!!!!!! Η μητέρα μου έχει πάρκινσον,οι υπάλληλοι του Ηρωδείου για να μας "εξυπηρετήσουν" μας είπαν να παρκάρουμε το αυτοκίνητο στον πεζόδρομο οπού υπήρχε υπάλληλος και υποτίθεται πως το Ηρώδειο είχε στη διάθεσή του 3 θέσεις πάργκινγκ.Μετά την παράσταση βρήκαμε τα αυτοκινητά μας χωρίς πινακίδες και με κλήση απο την δημοτική αστυνομία.Η διευθύντρια του Ηρωδείου κυρία Βαβαλαία αφού μας πήγαινε απο μέρα σε μέρα και τις περισσότερες φορές δεν εμφανιζόταν καν η ίδια στο τηλέφωνο παρά έβαζε υπαλλήλους της να μας παραμυθιάζουν,απο την Δευτέρα που συνέβει το γεγονός κατέληξε την Παρασκευή στις 14:30 ,παλι μέσω τρίτου, να μας ενημερώσει πως πρέπει να παμε να κάνουμε ένσταση στην αστυνομία κ ουσιαστικά δεν είχε καταφέρει τίποτα.Εν ολίγης βρεθήκαμε χωρίς να φταίμε να μείνουμε χωρις αυτοκίνητο για 10 μέρες που ήταν το πρόστιμο και ανεχθήκαμε την κοροιδία επι πέντε ημέρες ενός ανευθυνου που βρέθηκε σε θέση υπεύθυνου.Και το χειρότερο είναι πως σε κάποια απο τις σπάνιες φορές που μου έκανε την τιμή να εμφανιστεί στο τηλέφωνο προσπάθησε να μεταβιβάσει τις ευθύνες της στον υπάλληλο που έκανε το λάθος!!!!!Κυρία Βαβαλαία....οι θέσεις ευθύνης οι οποίες αντιστοιχούν και σε παχυλούς μισθούς περιλαμβάνουν την διευθετηση τέτοιων ανθρώπινων λαθών τα οποία όπως σας είπα και τηλεφωνικώς είμαι σίγουρη πως έγιναν μόνο απο καθάρη πρόθεση για εξυπηρέτηση .
Dimitris Markouizos
07/11/2018
  Υπέροχος χώρος. Πολύ καλή εκμετάλλευση από την παραγωγή. Δύο ώρες αναμονή για μπεις να δεις δυόμισι ώρες συναυλία. Δεν είχαμε που να ακουμπήσουμε την πλάτη μας για να βάλουν περισσότερο κόσμο. Τραγική εμπειρία.
Fotis Tsatsis
07/11/2018
  Μια βόλτα εκει θα σας πείσει οτι η Αθήνα εχει πολλες ομορφες γειτονιές που αξιζει να τις δεις και να τις περπατήσεις.
Dimitris Zournatsidis
09/10/2018
  Πολύ καλή ακουστική, σε έναν πανέμορφο χώρο, ιστορικής σημασίας. Ο φωτισμός είναι εξαιρετικός και αναδεικνύει την σκηνή. Ακόμα και από το άνω διάζωμα είναι ικανοποιητική η θέαση. Και όλα αυτά, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και του Παρθενώνα. Το μόνο αρνητικό είναι οι θέσεις, οι οποίες είναι αρκετά κουραστικές, χωρίς να μπορείς να ακουμπήσεις κάπου την πλάτη σου.
Δεν παίζονται παραστάσεις αυτή τη στιγμή.