Μέγαρο Μουσικής

Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000
4,8 από 1160 αξιολογήσεις
4,7
Γιάννης Ορφανίδης
06/03/2019
  Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στην Αθήνα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίαςκαι άνοιξε το 1991 με δύο αίθουσες. Πρώτη η αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" (πρώην "Φίλων της Μουσικής") έχει χωρητικότητα 1.961 ατόμων και χρησιμοποιείται για ρεσιτάλ, συναυλίες, όπερες αλλά και συνέδρια. Σχεδιάστηκε από τον Αυστριακό ακουστικό μελετητή Heinrich Keilholz, ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα με 6.080 αυλούς το οποίο κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρία Klais Orgelbau. Η δεύτερη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχει χωρητικότητα 494 ατόμων και χρησιμοποιείται συνήθως για παραστάσεις Μουσικής Δωματίου και χορού.
DIM KARA
09/03/2019
  Μέγαρο Μουσικής. Ναός τέχνης χορού μουσικής πολιτιστικών δρωμενων. Όμορφες αίθουσες, επιλογές εισιτηρίων για όλα τα βαλαντια, ωραίος χώρος για εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Τεράστια ευκολία το υπόγειο πάρκινγκ που σε άσχημες καιρικές συνθήκες, δε χρειάζεται να βγεις καν από το αυτοκίνητο σου έξω. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει κοντά μας. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η φοβερά φτωχή ποικιλία εδεσματων στο μπαρ. Ελάχιστες επιλογές, σχετικά ακριβές τιμές, απουσία γευματων για μη κρεατοφαγους, κάτι ασημαντα σάντουιτς, 2-3 γλυκά και λίγα οινοπνευματωδη. Ένα μικρό ποτήρι σαμπάνια 15 ευρώ. Τα μικρογευματα που προσφέρονται χρειάζονται ανάλογη με τον χώρο ποιότητα και επιλογές. Δηλαδή, πολύ καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής.
Bill kiriazidis
14/03/2019
  Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να διοργανώσει κάποιος ένα σεμινάριο ή μια συνεδρίαση.θα ήθελα να τονίσω ότι ευτυχώς είναι και σε κεντρικό σημείο το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει πολύ εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εγώ είχα βρεθεί εκεί σε κάτι σεμινάρια τα οποίοα όχι μόνο ήταν εξαιρετικά αλλά μας προσέφεραν και φαΐ στα διάλειμματα. Όσοι έχουν αυτοκίνητο να σημειωθεί ότι υπάρχει parking 🅿 το οποίο δεν γνωρίζω αν είναι επί πληρωμή ή όχι. Συνοψίζοντας αναφέρω ότι είναι ένα καλό μέρος για σεμινάρια και για να κάνεις ισχυρές δημόσιες σχέσεις
Spiros Tsilovitis
06/03/2019
  Ένα μέρος στην Αθήνα που μπορεί και φιλοξενεί πλειάδα εκδηλώσεων, πολύ προσεγμένος χώρος και το προσωπικό έτοιμο να βοηθήσει σε ότι χρειαστείς. Οι δύο τελευταίες μου επισκέψεις ήταν με την παιδική χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας όπου συμμετείχαν και τα παιδιά μου σε αίθουσα που παραχώρησε το Μέγαρο μουσικής και η δεύτερη για παιδική θεατρική παράσταση. Μπράβο που ανοίγει τις πόρτες του σε όλους.
Andreas B
31/12/2018
  Ο μεγαλύτερος χώρος πολιτισμού στην Ελλάδα. η κεντρική αίθουσα ’’Λαμπράκη’’ είναι πολυτελής, πολύ μεγάλη, πολύ όμορφη με ακουστική αντάξια των προσδοκιών του καλού ακροατή. στη σκηνή δεσπόζει το τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο το οποίο θα έπρεπε να το ’’εκμεταλλεύονται’’ πιο συχνά και να το αναδείξουν. Οι αίθουσες μπορούν και μεταμορφώνονται από συναυλιακός χώρος, αίθουσα προβολής με τεράστια οθόνη, όπερα με προβολή τίτλων, χώρος διαλέξεων, συζητήσεων, δεξιώσεων, απονομές βραβείων, παρουσιάσεις κ.λ.π. Στον κήπου του Μεγάρου τα καλοκαίρια γίνονται όμορφες συναυλίες και άλλα δρώμενα. Πολύ σημαντικός είναι και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων του Μεγάρου με μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Λειτουργούν πωλητήρια δίσκων και άλλων ειδών. η πρόσβαση είναι εύκολη με Μετρό και άλλες συγκοινωνίες και οδικώς υπάρχει μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ.

Το πείραμα

Κοινωνικό
έως 14/4
Το «πείραμα της διπλής σχισμής», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και απέδειξε για πρώτη φορά τη διπλή φύση του...