Μέγαρο Μουσικής

Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000
4,8 από 1152 αξιολογήσεις
4,7
Andreas B
31/12/2018
  Ο μεγαλύτερος χώρος πολιτισμού στην Ελλάδα. η κεντρική αίθουσα ’’Λαμπράκη’’ είναι πολυτελής, πολύ μεγάλη, πολύ όμορφη με ακουστική αντάξια των προσδοκιών του καλού ακροατή. στη σκηνή δεσπόζει το τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο το οποίο θα έπρεπε να το ’’εκμεταλλεύονται’’ πιο συχνά και να το αναδείξουν. Οι αίθουσες μπορούν και μεταμορφώνονται από συναυλιακός χώρος, αίθουσα προβολής με τεράστια οθόνη, όπερα με προβολή τίτλων, χώρος διαλέξεων, συζητήσεων, δεξιώσεων, απονομές βραβείων, παρουσιάσεις κ.λ.π. Στον κήπου του Μεγάρου τα καλοκαίρια γίνονται όμορφες συναυλίες και άλλα δρώμενα. Πολύ σημαντικός είναι και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων του Μεγάρου με μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Λειτουργούν πωλητήρια δίσκων και άλλων ειδών. η πρόσβαση είναι εύκολη με Μετρό και άλλες συγκοινωνίες και οδικώς υπάρχει μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ.
Kostas Gavalas
04/01/2019
  Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στην Αθήνα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και άνοιξε το 1991 με δύο αίθουσες. Πρώτη η αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" (πρώην "Φίλων της Μουσικής") έχει χωρητικότητα 1.961 ατόμων και χρησιμοποιείται για ρεσιτάλ, συναυλίες, όπερες αλλά και συνέδρια. Σχεδιάστηκε από τον Αυστριακό ακουστικό μελετητή Heinrich Keilholz, ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδαμε 6.080 αυλούς το οποίο κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρία Klais Orgelbau. Η δεύτερη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχει χωρητικότητα 494 ατόμων και χρησιμοποιείται συνήθως για παραστάσεις Μουσικής Δωματίου και χορού.
Meletis Vasileiadis
11/12/2018
  Πολύ μεγάλο κτίριο μου αρέσουν οι εκθέσεις που παρουσιάζονται εκεί. Είχα πάει σε γκρούπ στην έκθεση του Van Gogh και ήταν εξαιρετικά μιας και η τεχνολογία έπαιζε με τα χρώματα και την μουσική. Αξίζει να επισκεφτείτε και εσείς οποία δηποτε έκθεση. Πάντα υπάρχει κάτι για μικρούς και μεγάλους. Το Gift shop αν δεν κάνω λάθος και το μίνι μίνι μίνι μίνι Μάρκετ είχαν πολύ όμορφα πράγματα για να πάρουμε , να φάμε, να πιούμε, και πολλά είδη δώρων. Ήταν φιλόξενο μου άρεσε ήταν αρκετά διασκεδαστικό, συναρπαστικό και διαδραστικό ώστε να ελκύσει παιδιά και μεγάλους. Χάρηκα πολύ για την εξυπηρέτηση αν και περιμέναμε λίγη ώρα αλλά παρόλα αυτά θέλω να ξαναπάω έχοντας περισσότερο χρόνο να δω περισσότερα.
Maria Vourna
02/01/2019
  Πήγαμε με τα παιδιά στο παγοδρόμιο! Οι μεγάλοι πήραμε από ένα ποτήρι ζεστό αρωματικο κρασί. Περάσαμε σχεδόν δύο ώρες πολυ όμορφες για όλους. (μόνο μελανό σημείο οι γυναίκες τουαλέτες, το μειωμένο προσωπικό γίνεται δυστυχώς... αισθητό)
Than Goubertas
03/01/2019
  Υπέροχη χορευτική/θεατρική απόδοση της Σταχτοπούτας από το μπαλέτο του Μόντε Κάρλο. Απλότητα, υψηλή τέχνη και συναίσθημα μαζί μεγαλουργούν και δένουν με το κλίμα των Χριστουγέννων.

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως

Κοινωνικό
έως 29/1
Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου και η ομάδα Ξανθίας μεταφέρουν άλλο ένα λογοτεχνικό έργο με επιτυχία στη σκηνή. Μετά τους συγγραφείς Αλέξανδρο...