Μέγαρο Μουσικής

Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000
4,8 από 986 αξιολογήσεις
4,7
Παναγιώτης Δημητρόπουλος
13/02/2018
  Πολύ ωραίο.Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στην Αθήνα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και άνοιξε το 1991 με δύο αίθουσες. Πρώτη η αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" (πρώην "Φίλων της Μουσικής") έχει χωρητικότητα 1.961 ατόμων και χρησιμοποιείται για ρεσιτάλ, συναυλίες, όπερες αλλά και συνέδρια. Σχεδιάστηκε από τον Αυστριακό ακουστικό μελετητή Heinrich Keilholz, ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα με 6.080 αυλούς το οποίο κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρία Klais Orgelbau. Η δεύτερη αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος έχει χωρητικότητα 494 ατόμων και χρησιμοποιείται συνήθως για παραστάσεις Μουσικής Δωματίου και χορού..
gabriel tsintziras
03/02/2018
  Υπέροχος και λειτουργικός χώρος.Ευκολη πρόσβαση ακομη και με το Μετρό,σε έναν κεντρικό δρόμο,Βασ.Σοφιας.Ομορφη κατασκευή με πολλές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.Πολυ κοντά σε άλλα μνημεία της πόλης.Υο εντυπωσιακό επίσης είναι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον πρασίνου..
Ilias Fytrakis
08/01/2018
  Επισκέφθηκα πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής για την έκθεση 'Van Gogh Alive'. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το ΜΕΤΡΟ για κάποιον που δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί με το αυτοκίνητο και την ανεύρεση θέσης στάθμευσης στην περιοχή. Αναφορικά με την έκθεση 1.) έχει ακριβό εισιτήριο γι' αυτό που σου δίνει τελικά (30€ για 2 άτομα), 2.) αν δεν πάρεις κάποιον οδηγό πρέπει να έχεις υπομονή, να στηθείς στην ουρά και να διαβάσεις τα όσα αναγράφονται σε κάποιους χαρακτηριστικούς πίνακες του ζωγράφου, 3.) υπάρχουν αρκετά ορθογραφικά λάθη στα κείμενα που διάβασα (απαράδεκτο για μια τέτοια έκθεση)
Diamantis Spanogiannis
04/03/2018
  Ο χώρος εξαιρετικός. Η έκθεση Van Gogh Alive δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου. Ίσως η μαζικότητα καταστρέφει την εσωτερικότητα. Ίσως φταίει ότι είχαμε επισκεφτεί το μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ και είχαμε ήδη αγαπήσει τους αυθεντικούς πίνακες. Μπράβο πάντως για την πρωτοβουλία!
Maximilianos Agaliotis
19/04/2018
  Εξαιρετικός χώρος, εύκολα προσβάσιμος, must σημείο επίσκεψης για όποιον βρεθεί στην Αθήνα, αφού πρώτα ενημερωθεί για το πρόγραμμα. Το καλοκαίρι γίνονται και πολύ ωραίες εκδηλώσεις στον κήπο του Μεγάρου.

Ο χορός είναι η ζωή μου

Χορός
έως 22/4
Μια σπουδαία παραγωγή που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται και στην Αθήνα. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες...