Εθνική Λυρική Σκηνή

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364
Καλλιθέα
Τηλ. 216 8091000
4,8 από 445 αξιολογήσεις
4,8
Alexandros Moschoutas
06/01/2019
  Έχω επισκεφθεί το ίδρυμα αρκετές φορές, με τα μικρά μου παιδιά από τότε που ήταν ακόμα μωρά. Είναι κάτι το διαφορετικό αν θες να φύγεις από την βαβούρα της πόλης. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να παρκάρεις. Τριγύρω δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, ενώ το parking είναι με πληρωμή, και όχι ιδιαίτερα προσιτή για την εποχή μας. Αν θες να βγεις προς Καλλιθέα βρίζεις την ώρα και τη στιγμή που μπήκες στο parking, ενώ προς Πειραιά ή εθνική τα πράγματα είναι λίγο ποιο εύκολα. Πολύ βασικό για εμενα που έχω τετράροδο (γουρούνα) είναι ότι δεν μπορείς να μπεις στο parking. Είναι λέει πολιτική του ιδρύματος γιατί οι γουρούνες είναι παράνομες. Τι λέτε ρε? Και πως κυκλοφορώ στον δρόμο με πινακίδα, άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια? Πάτε καλά? Και μόλις φτάνεις στις εσωτερικές καφετέριες και όπου γενικώς έχει καρέκλες με τραπέζια σε εσωτερικό χώρο, είναι οοοολα κατειλημμένα από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Για ωωωωρες. Είναι το στέκι τους πλέον. Σηκωθείτε ρε να κάτσει και κανένας άλλος. Χιλιάδες έρχονται και φεύγουν κάθε μέρα. Αυτοί όμως είναι εκεί! Κάθε μερα! Έλεος!
Dora P.
25/12/2018
  Τεράστιος χώρος και προσεγμένος. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ειδικά, ως πάρκο/παιδική χαρά για τα παιδιά που μπορούν να παίξουν με τις διάφορες κατασκευές στους εξωτερικούς του χώρους, ως πολιτιστικό κέντρο με χώρους που γίνονται θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις μέχρι εργαστήρια υπολογιστων όπου γίνονται οργανωμένα μαθήματα υπολογιστών και αναγνωστήρια που θυμίζουν εξωτερικό στην τεράστια βιβλιοθήκη του ιδρύματος. Γενικά υπάρχει οργάνωση με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο λειτουργεί η χώρα μας και προσφέρονται πολλές εγκαταστάσεις και προγράμματα για την αναψυχή και την γενική πνευματική εξέλιξη του επισκέπτη που αλλάζουν ανά εποχή (πχ δωρεάν θερινό σινεμά το καλοκαίρι) Οι κατασκευές και οι χώροι δίνουν όψη βορειότερων ευρωπαϊκών χωρών καθώς έχουν συνεργαστεί για τον σχεδιασμό των κτηρίων και κατασκευών αρχιτέκτονες από εξωτερικό. Η είσοδος είναι δωρεάν και ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους κανόνες και να σέβεται τους χώρους του ιδρύματος, το οποίο επιβάλλεται αφού απασχολείται σε αυτό μεγάλος αριθμός προσωπικού που φροντίζει τους χώρους, κάτι που όσες φορές έχω πάει γίνεται πάντα και ευχάριστα αντιληπτό. Ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι βλέπεις εκεί συνανθρώπους σου που σέβονται και απολαμβάνουν ότι έχει να δώσει το ίδρυμα περνώντας ευχάριστες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά τους, που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να γευτούν τι σημαίνει ψυχαγωγία έναντι της απλής διασκέδασης.
Menelaos Petritakis
15/01/2019
  Τεράστιος χώρος και προσεγμένος. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ειδικά, ως πάρκο/παιδική χαρά για τα παιδιά που μπορούν να παίξουν με τις διάφορες κατασκευές στους εξωτερικούς του χώρους. Η είσοδος είναι δωρεάν και ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους κανόνες και να σέβεται τους χώρους του ιδρύματος, το οποίο επιβάλλεται αφού απασχολείται σε αυτό μεγάλος αριθμός προσωπικού που φροντίζει τους χώρους, κάτι που όσες φορές έχω πάει γίνεται πάντα και ευχάριστα αντιληπτό. Ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι βλέπεις εκεί συνανθρώπους σου που σέβονται και απολαμβάνουν ότι έχει να δώσει το ίδρυμα περνώντας ευχάριστες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά τους, που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να γευτούν τι σημαίνει ψυχαγωγία έναντι της απλής διασκέδασης.
Olga Giakoumaki
17/01/2019
  Όμορφο εξωτερικά περιβάλλον,αλλά δυστυχώς τις μέρες των εορτών χρειαζόσουν τουλάχιστον 20' να προσεγγίσεις τον χώρο στάθμευσης και άλλα 20' για να βρεις θέση ελεύθερη μέσα σε αυτόν. Με αυτά τα δεδομένα ματαιώνεται ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός σου για χαλάρωση,διασκέδαση ή παρακολούθηση κάποιου event, αφού λόγω 7 λεπτης καθυστέρησης εν τέλει δεν μας άφησαν να παρακολουθήσουμε τα αναγνώσματα(2/1/2019) επειδή δήθεν δόθηκαν οι θέσεις μας αλλού- που σημειωτέον η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια. :-( - προς μεγάλη απογοήτευση της μικρής μου.
Αλέξανδρος Σκούρος
02/01/2019
  Τι να πει κανείς για το κέντρο πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Δύσκολο να περιγραφεί με λίγες λέξεις. Σίγουρα σε γεμίζει θαυμασμό και φόβο μη κακοπέσει τώρα που περιήλθε στο δημόσιο. Αν και δηλώνω λάτρης της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στα συμβολικά κτίρια, σίγουρα ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου ταιριάζει περισσότερο με την παρούσα μοντέρνα σχεδίαση. Για τις υπηρεσίες που σχεδιάστηκε να προσφέρει φαντάζομαι ότι είναι μοναδικός. Ως τόπος περιπάτου, αναψυχής και ψυχικής ανάτασης ελκυστικός. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις εστίασης (καφέ και σνακ μπαρ) μάλλον φτωχές, σαν να φτιάχτηκαν λίγο εξ ανάγκης. Συνολικά αξιολογώντας μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα στολίδι για την Αθήνα και για την Ελλάδα.

Πρόγραμμα Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2018-2019

από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη για την Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ
26 Απριλίου 2018 Πρόγραμμα
Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική των λυρικών θεάτρων, η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά ανακοινώνει το πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου 2018/19 σχεδόν έξι μήνες πριν από την επίσημη έναρξή της. Η ανεπίσημη έναρξη της σεζόν θα γίνει με ένα Γκαλά Ροσσίνι, ενώ η νέα παραγωγή της σειράς «Όπερα και Μόδα» έχει θέμα τη Μαγεία.

Herrumbre - Σκουριά (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Χορός
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 6/2 έως 17/2
Για τον Νάτσο Ντουάτο, αφετηρία για να δημιουργήσει το Herrumbre υπήρξε μια φωτογραφία από τις φυλακές του Γκουαντάναμο που δείχνει τους...

Έντα Γκάμπλερ (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Όπερα
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 25/1 έως 3/2
«Εξάμβλωμα της φαντασίας, τέρας, παρανοϊκή, ατομίστρια, άτεγκτη, ζηλιάρα, οραματίστρια, φεμινίστρια, ιδεαλίστρια, θύμα των περιστάσεων», είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που...

Σιμόν Μποκκανέγκρα (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Όπερα
έως 27/1
Με τον Σιμόν Μποκκανέγκρα ο Τζουζέππε Βέρντι έπλασε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ρόλους για φωνή βαρύτονου. Μέσα από το στόμα...

Το αηδόνι του αυτοκράτορα (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Όπερα
έως 24/2
Πρόκειται για ένα έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή για 30 παραστάσεις, όπου η όπερα συναντά το animation,...