Εθνική Λυρική Σκηνή

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364
Καλλιθέα
Τηλ. 216 8091000
4,9 από 439 αξιολογήσεις
4,8
George Syros
15/09/2018
  Μοναδικό, κόσμημα της Αθήνας και άξιος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού. Εξαιρετική σύγχρονη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με το στοιχείο του νερού (κανάλι) και το πάρκο που προσδίδει μια αύρα μεσογειακού κλίματος, ώντας γεμάτο με ελιές. Το πάρκο ιδανικό για απογευματινή βόλτα και για μέρος συνεύρεσης όλων των ηλικιών. Οι αίθουσες τις λυρικής σκηνής, η οποία στεγάζεται πια στο ΚΠΙΣΤ, είναι θεαματικές, τεράστιες και εξοπλισμένες με σύγχρονους μηχανισμούς που βελτιώνουν την εμπειρία παρακολούθησης μιας παράστασης. Η αρχιτεκτονική της βιβλιοθήκης είναι πανέμορφη και φουτουριστική. Αποτελεί ιδανικός τόπος για μελέτη και διάβασμα. Γεμάτη από φοιτητές, ερευνητές κ.τ.λ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Sp D
16/09/2018
  Ναι μεν εκ πρώτης όψεως επιβλητικό αλλά μόλις αρχίσεις να τριγυρνάς βλέπεις αλλά πράματα που εμένα με χάλασαν. Το τσιμέντο επικρατεί και είναι κατα τη γνώμη μου απωθητικό. Θα μπορούσε να έχει αντικατασταθεί ή έστω να βαφτεί, ειδικά στα κτίρια. Τα μονοπάτια όλα είναι τσιμέντο. Επίσης, καλό θα ηταν να μπει για ασφάλεια περιμετρικά του καναλιού ένα προστατευτικό, πχ κάγκελο. Ο φάρος ναι μεν έχει εντυπωσιακή θέα αλλά είναι κάπως άδειος και ανεκμετάλλευτος. Σε κάποια σημεία τα χόρτα δεν είχαν κοπεί ή έστω αντικατασταθεί από καλλωπιστικά φυτά. Πολλοί σεκιουριτάδες. Ακόμη, τα βιβλία που φάνηκαν εκτεθειμένα στον ήλιο.. Ακόμα και τα τραπέζια για καφέ που είχε ενώ ηταν μέσα στον ήλιο, χωρίς μια υποτυπώδη σκιά, όπως πχ ομπρέλες. Τέλος, με χάλασε λίγο ότι το πάρκινγκ χρεώνεται.
laurence rallis
08/09/2018
  Είναι κρίμα, ενώ ερχόμαστε κάθε χρόνο στό σπίτι μας στήν Ελλάδα, νά μαθαίνουμε τήν ύπαρξή του έργου στήν Γαλλία, φυσικά μετά τίς διακοπές μας, από τά τοπικά μέσα ενημέρωσης (πέντε σελίδες στην εφημερίδα L'Express ). Αλλη μία φορά η ελληνικοί δεσμοί προβολής και επικοινωνίας καί κυρίως αυτοί τού τουρισμού, έλαμψαν μέ την απουσία τους καί τόν ερασιτεχνισμό τους, αφήνοντας μόνο τούς ξένους νά μιλούν στό εξωτερικό. Καί μετά ζητάτε αύξηση τού τουρισμού στήν Αθήνα τρομάρα σας......Ούστ !
Vasileios Nakos
02/09/2018
  Περιμέναμε κάτι καλύτερο. Αν και η βιβλιοθήκη είναι εντυπωσιακή και το κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικης, η παρουσία του τσιμέντου είναι κάτι παραπάνω από κυρίαρχη. Πήγαμε τον Αύγουστο οπότε η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή και δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες που γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο και μέσα στον κήπο για μικρούς και μεγάλους. Επίσης το κτίριο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως και η παρουσία ενός μικρού κυλικείου στην οροφή του κτιρίου δείχνει πρόχειρη και αντιαισθητικη. Ενοχλητική είναι επίσης και η παρουσία πολλών security. Εξαιρετικό είναι το πωλητήριο στο ισόγειο του κτιρίου το οποίο περιλαμβάνει πλήθος αντικειμένων σε μεσαίες και υψηλές τιμές. Θα το συνιστούσα σε κάποιον που διαθέτει περισσότερες μέρες για τη επίσκεψη του και έχει δει όλα τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος της Αθήνας.
Giorgos Panagiotopoulos
05/09/2018
  Τί να πεις για αυτό το στολίδι. Πρέπει να βρεθείς εδώ για να αντιληφθείς πως τέτοιο έργο δύσκολα βρίσκεις σε όλη την Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης και της Όπερας υπερσύγχρονες. Οι παροχές άπειρες. Το πάρκο ένα όνειρο. Οι εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλες ασταμάτητες!!! Είμαστε τυχεροί που το έχουμε, δεν ξέρω ωστόσο αν μας αξίζει!

Πρόγραμμα Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2018-2019

από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη για την Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ
Πρόγραμμα
Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική των λυρικών θεάτρων, η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά ανακοινώνει το πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου 2018/19 σχεδόν έξι μήνες πριν από την επίσημη έναρξή της. Η ανεπίσημη έναρξη της σεζόν θα γίνει με ένα Γκαλά Ροσσίνι, ενώ η νέα παραγωγή της σειράς «Όπερα και Μόδα» έχει θέμα τη Μαγεία.

Γενούφα (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Όπερα
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 14/10 έως 2/11
Με τη Γενούφα του Λέος Γιάνατσεκ, ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα του 20ού αιώνα -για πρώτη φορά στην Ελλάδα-, ανοίγει η...