Εθνική Λυρική Σκηνή

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364
Καλλιθέα
Τηλ. 216 8091000
4,8 από 448 αξιολογήσεις
4,8
Aris Thymianos
16/03/2019
  Πολύ όμορφο μέρος. Είναι ιδανικό για να πας μια βόλτα να ξεσκάσεις. Το κανάλι σε ηρεμεί αρκετά και με μια βόλτα στο πάρκο το μυαλό θα ξεφύγει από τη ρουτίνα πολύ γρήγορα. Έχει παιδικές χαρές και διάφορα ''παιχνίδια'' σκορπισμένα στο πάρκο για τα παιδιά. Είναι διαθέσιμα ποδήλατα για ενοικίαση για να κάνει κανείς βόλτα γύρω από το κανάλι. Επίσης κάθε σαββατοκύριακο έχει δραστηριότητες όπως κανό στο κανάλι, YOGA στο πάρκο και διάφορα άλλα ( υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα στο Site νομίζω). Τέλος, τα αναγνωστήρια μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ κόσμο, αν πάτε σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο και για να βρει κανείς θέση θα πρέπει να πάει από νωρίς. Πολύ σημαντικό είναι η πως παρέχουν δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή σε όσους το επιθυμούν. Φυσικά το ίδρυμα φιλοξενεί τη λυρική σκηνή και πολλές παραστάσεις και συναυλίες λαμβάνουν χώρα στο ίδρυμα. Ιδανικό τόσο για βόλτα με παρέα, όσο και για διάβασμα στο αναγνωστήριο για τους φοιτητές.
Μαριάννα Β.
17/03/2019
  Αρκετές ευκαιρίες για διάφορες δραστηριότητες και χαλάρωση, πολύ ωραία θέα όλης της πόλης, πολύ καλή επιλογή για οικογένειες και όχι μόνο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι στο κεντρικό εστιατόριο - καφετέρια κάποια άτομα από το προσωπικό είναι αδιάφορα. Στεκόμουν μπροστά από τον πάγκο εξυπηρέτησης και επειδή μιλούσαν μεταξύ τους δεν έδωσαν σημασία ούτε σ εμένα ούτε στην απίστευτη ουρά που υπήρχε, τους μίλησα δύο φορές για να γυρίσουν προς τον πάγκο και όταν γύρισαν αντί να ζητήσουν συγνώμη ασχολήθηκαν πρώτα με κάτι άλλο και έπειτα με την παραγγελία μου, απαράδεκτη συμπεριφορά!!
Antonis Kaliniktakis
10/03/2019
  Μου φαίνεται πως οι κριτικές εδώ κρίνουν τα πάντα εκτός από το ΚΠΙΣΝ. Ναι, ισχύει ότι το πάρκινγκ δεν είναι εύκολο και ότι είναι ακριβό, αλλά αγαπητά μου βλαχαδερα, σε όλη την Ευρώπη είναι έτσι οπότε δεν μου κάνει και τόση εντύπωση. Το παρκο, τα κτήρια, οι εκδηλώσεις που είναι ΔΩΡΕΑΝ για τον κάθε μπατιρομπατιρη είναι κυριολεκτικά ΜΟΝΑΔΙΚΑ για την Ελλάδα. Η ποιότητα κατασκευής είναι μοναδική, ως χώρος είναι ιδανικός για να στεγάσει την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή και θα μπορούσα να γράφω ακόμα για ώρες. Αν θέλουμε να κρίνουμε το ίδιο το ΚΠΙΣΝ, αυτό θα έπρεπε να πάρει 6 αστέρια. Αν θέλουμε να κρίνουμε την πλεμπα που το επισκέπτεται για να την βγάζει τζάμπα αυτό θα έπρεπε να πάρει 0 αστέρια, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μειώνει την αξία του ίδιου του κέντρου.
Tilemachos photography
22/03/2019
  Ένας πολυσυλλεκτικός περιβαλλοντικά βιώσιμος προορισμός για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, τέχνη και ψυχαγωγία. Αποτελείται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής. Σχεδιασμένο με στόχο να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, εμπλουτίζει τη ζωή και την ποιότητα των κατοίκων καθώς επίσης προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Έχει χώρο στάθμευσης εσωτερικό και εύκολα βρίσκεις και εκτός ο εντός νέο ναι επί πληρωμή πλεον. Έχει έναν τεράστιο κήπο για βόλτα Βάλλα και για τρέξιμο κ.λ.
Κατερινα Μανθου
19/03/2019
  Αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος!! Το πάρκο τόσο ωραίο, μπορούν να παίξουν τα παιδιά, παντού καρέκλες να καθίσεις, η παιδική χαρά με ξύλινα όμορφα παιχνίδια, το σκάκι, ο λάχανο κήπος, ο λαβύρινθος, κιόσκια να αγοράσεις νερο παγωτά σνακ όλα σε κανονικές τιμές, η καθαριότητα υπάρχει παντού!!! Πολύ ωραία είναι να ανέβεις πάνω στο σημείο που λέγεται φάρος έχει όμορφη θέα... Γενικά υπάρχει πολιτισμός..... Που δε τον έχουμε συνιθησει.... Λίγο πιο φθηνό παρκινγκ θα ήθελα.

Πρόγραμμα Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2018-2019

από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουμεντάκη για την Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ
26 Απριλίου 2018 Πρόγραμμα
Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική των λυρικών θεάτρων, η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά ανακοινώνει το πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου 2018/19 σχεδόν έξι μήνες πριν από την επίσημη έναρξή της. Η ανεπίσημη έναρξη της σεζόν θα γίνει με ένα Γκαλά Ροσσίνι, ενώ η νέα παραγωγή της σειράς «Όπερα και Μόδα» έχει θέμα τη Μαγεία.