Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Επίδαυρος - Αργολίδα
Ελλάδα
Τηλ. 275 3022026
4,8
Manolis Akoumianakis
09/05/2018
  Από όλα τα αρχαία θέατρα το θέατρο, της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας. Οι ανασκαφές της Επιδαύρου έγιναν από τον Π. Καββαδία και κράτησαν από το 1881 μέχρι το θάνατό του. Τις ανασκαφές ανέλαβε η Αρχαιολογική Εταιρεία. Σημαντικό ρόλο στην πορεία των ανασκαφών είχε η αφιλοκερδής προσφορά των κατοίκων του Λυγουριού, οι οποίοι εκτός από την εργασία που προσέφεραν, παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα κτήματα τους που βρίσκονταν πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου. Ο πρώτος χώρος που αντικρίζει ο επισκέπτης, άμα φτάσει στο ιερό, είναι τα προπύλαια. Τα προπύλαια, που η κατασκευή τους ανάγεται στους μυκηναϊκούς χρόνους, ήταν κτίσμα που το αποτελούσαν δυο στοές με 6 κίονες η καθεμιά. Της μιας ήταν ιωνικού και της άλλης κορινθιακού ρυθμού. Το δεύτερο κτίσμα είναι ο ναός του Ασκληπιού, που το κτίσιμό του κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια. Είναι ναός δωρικού ρυθμού μέσα στον οποίον υπήρχε και το κατασκευασμένο από τον Πάριο καλλιτέχνη Θρασυμήδη άγαλμα του θεού. Πίσω ακριβώς από το ναό, βρίσκεται η Θόλος, που ήταν και το πιο περίφημο κτίριο του ιερού. Ακολουθούν και άλλα κτίσματα, όπως το άβατο, ο οίκος των ιερέων, οι ναοί για την Άρτεμη, το ιερό του Απόλλωνα και τέλος το θέατρο.
arkaslifer
11/07/2018
  Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους. Βρίσκεται κοντά στο σημερινό Λυγουριό της Αργολίδας και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου.Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.
mini. press
01/07/2018
  Το ΑΡΧΑΊΟ ΘΈΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΎΡΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΝΆΓΚΗ ΑΠΌ ΩΡΑΊΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΛΕΓΜΈΝΟ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ! ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΤΕ. ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΙΜΟΎΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΊΑ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ! DIVINE.
Stefanos Athanasiou
02/07/2018
  Διαχρονικός χώρος αρχαίου θεάτρου. Σε βάζει στην εποχή των φιλοσόφων και των συγγραφέων, τραγικών η σατιρικών και σε κάνει να νιώθεις ζωντανό το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς όχι μόνο σαν αρχαιολογικό χώρο, αλλά και να παρακολουθήσει μερικές παραστάσεις εκεί.👍👍👍👍👍👍👍
Ιγνάτιος Κοκκινίδης
31/05/2018
  Ενα από τα πιο εντυπωσιακά της αρχαιότητας. Χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η παρακολούθηση παραστάσεων εκεί αποτελεί μοναδική εμπειρία πολιτισμού. Πολύ αξιόλογο, απίστευτο έργο (κατασκευή), σε εποχή που δεν υπήρξε η σημερινή τεχνολογία. Μπόρεσαν και έλεγξαν την ακουστική ροή του ήχου με τέτοιο τρόπο που ακόμη και σήμερα είναι τεράστιο επίτευμα και αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Πρόγραμμα Επιδαύρου 2018

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στην Επίδαυρο
Πρόγραμμα
Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στο Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.