Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Επίδαυρος - Αργολίδα
Ελλάδα
Τηλ. 275 3022026
4,8
Lalu Ion
18/11/2018
  Απλά μαγικό! Έχω έρθει εδώ 5-6 φορές. Και κάθε φορά αισθάνομαι την ίδια μαγεία. Δεν θα περιγράψω το θέατρο, το έκαναν άλλοι. Το μόνο που θα πω είναι πως θα έρθω όποτε μπορώ. Και όταν δεν υπάρχει παράσταση αξίζει να δείτε την αρχιτεκτονική του χώρου και να θαυμάσετε την ακουστική του θεάτρου. Πάντα, όμως, πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο για να επισκεφθείτε ότι υπάρχει γύρω από το θέατρο. Μην παραλείψετε τίποτα.
Kωστας Καραμουζας
30/10/2018
  Θα μπορούσα να γράψω λόγια πολλά για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.Πως όμως να μεταφέρω το συναίσθημα που ένοιωσα όταν έφτασα πρωί- πρωί στο χώρο του θεάτρου;Δεος μπροστά στην Αισθητική του χώρου,απίστευτη συμμετρία και ακουστική .ΜΟΝΑΔΙΚΌ και ΠΑΝΈΜΟΡΦΟ στολίδι της χώρας μας που πρέπει ...και επιβάλετε να διαφυλάξουμε .
ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΓΕΛΗΣ
14/08/2018
  Απλά μοναδικό, Το θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου είναι μοναδικό, αφού μέχρι και το περιβάλλον γύρο μαζί με την πλούσια βλάστηση και την υπέροχη θέα συμβάλουν στο να το κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη. Είναι ένα δώρο για τον ελληνικό πολιτισμό το οποίο άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται να αντικρίσουν. Η παράστασης είναι πάντα εκπληκτικές διότι η ακουστική του χώρου μαζί με το ανεπανάληπτο δέος της στιγμής, το οποίο προέρχεται και μόνο από την σκέψη ότι στο σημείο που κάθεσαι και απολαμβάνεις την παράσταση σου 2 και 3 χιλιάδες χρόνια πριν κάποιος έβλεπε μια παράσταση οπός και εσύ κάνεις τώρα. Η ζέστη δεν αποτελεί πρόβλημα αφού η δροσιά συμβάλει στο να μην μείνεις δυσαρεστημένος για κανένα λόγο. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση για όλους αφού διαθέτονται θέσεις στάθμευσης αλλά και ειδικές θέσεις για αναπήρους και για άτομα με κινητικές ανάγκες καθώς επίσης διαθέτει και ειδικά WC. Μέχρι να φτάσεις στο θέατρο χρειάζεται λίγο περπάτημα για αυτό θα συνιστούσα άνετα παπούτσια ώστε να διευκολύνουν την διαδικασία. Εύχομαι σε όποιον το επισκευθεί να περάσει καλά και να έχει μια αξέχαστη εμπειρία.
Μύσων Χηνεύς
12/10/2018
  Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους. Το αρχαίο θέατρο κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο τον Νεότερο όπως αναφέρει ο Παυσανίας[. Ο Παυσανίαςεξαίρει το θέατρο για τη συμμετρία και την ομορφιά του. Με μέγιστη χωρητικότητα 13.000 - 14.000 θεατών το θέατρο φιλοξενούσε τους μουσικούς, ωδικούς και δραματικούς αγώνες που συμπεριλαμβάνονταν στη λατρεία του Ασκληπιού.
Giorgos Karamparpas
15/11/2018
  Μαγεία ανεξαρτήτως παράστασης. Αν και η παράσταση είναι καλή τότε αποθέωση.
Δεν παίζονται παραστάσεις αυτή τη στιγμή.