Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Κωμωδία
από 4/11/2017 έως 1/4/2018
  (5,0 / 5,0) από 2 κριτικές
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Μ.  
4 Φεβρουαρίου 2018
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΡΜΗΝΙΕΣ, ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
-
Πρόδρομος Μ.  
28 Δεκεμβρίου 2017
-
-
Παράσταση: Υπηρέτης δύο αφεντάδων - Θέατρο: Άλφα . Ιδέα

Αναλυτική περιγραφή

Η Ομάδα Ιδέα, μετά τις δύο μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τις παραστάσεις «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» και «Το Δέντρο του Οιδίποδα», θα παρουσιάσουν την προσεχή χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα, την καλύτερη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων».

Σε μια εποχή εξυπηρέτησης συμφερόντων και χρεών, εμείς αποφασίσαμε να (εξ)υπηρετούμε την τέχνη της κωμωδίας, να (εξ)υπηρετήσουμε τους κώδικες του πιο ξέφρενου θεατρικού είδους, της Commedia dell’ arte, να (εξ)υπηρετήσουμε τον Goldoni και ταυτόχρονα να (εξ)υπηρετήσουμε τις ψυχές μας και την εποχή μας.

Οι υπηρέτες το κατάλαβαν πια πώς είναι υπηρέτες. Το νιώσαν στο πετσί τους και δεν ξέρουν (ακόμα) τι να κάνουν με αυτή τη συνειδητοποίηση. Γι αυτό κάνουν θέατρο. Θα μπορέσει κάποιος με τη μάσκα του υπηρέτη να γκρεμίσει την σκουριασμένη τραμπάλα;

Η ομάδα μας ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας.

Ηθοποιοί

Δρακόπουλος Γιάννης
Ευθυμίου Χρήστος
Κοψιδάς Γιώργος
Λιλικάκης Σταύρος
Μανιατάκου Λήδα
Μουστάκα Αθηνά
Μπιμπής Κωνσταντίνος
Παπουτσάκη Κατερίνα
Φιλιός Άκης

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά:  Μικαέλα Λιακατά
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική: Κώστας Γάκης, Λήδα Μανιατάκου, Άκης Φιλιός
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή και Ανθή Φουντά
Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Video

Στοιχεία θεάτρου

Πατησίων 37
Ομόνοια
Τηλ. 210 5221444, 210 5238742