You

Χορός
από 23/1/2019 έως 29/1/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: You - Θέατρο: Ροές

Σύντομη περιγραφή

You στο θέατρο Ροές. 1 θεατής... Η καταξιωμένη χορογράφος και performer Ερμίρα Γκόρο προσκαλεί τους πιο «τολμηρούς» θεατές να βιώσουν τη δική τους μοναδική εμπειρία, επιλέγοντας τη μουσική, τις θεματικές και τους χορευτές που επιθυμούν να δουν επί σκηνής!

Αναλυτική περιγραφή

Έχεις παρακολουθήσει ποτέ μία παράσταση φτιαγμένη ακριβώς στα μέτρα σου; Έχεις υπάρξει ο μοναδικός θεατής σε ολόκληρο το θέατρο; Έχεις επιλέξει ποτέ τη μουσική που εσύ επιθυμείς να ακούσεις σε μία παράσταση; Αν όχι, θα είσαι ένας από τους λίγους «τολμηρούς» θεατές που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποιους από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες χορευτές να ερμηνεύουν αποκλειστικά για σένα! Από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου, ένας θεατής τη φορά, βιώνει το YOU, από την Ερμίρα Γκόρο, στο Θέατρο Ροές!

Η καταξιωμένη χορογράφος και ερμηνευτής Ερμίρα Γκόρο, μαζί με μία ομάδα από τους πλέον χαρισματικούς και ταλαντούχους χορευτές και συντελεστές, επιχειρούν να αλλάξουν τους κανόνες και τους κώδικες θέασης μίας χορευτικής παράστασης! Ένας θεατής τη φορά καλείται να επιλέξει τη συνθήκη της παράστασης που επιθυμεί να δει, βάσει της μουσικής, της θεματικής της χορογραφίας, της σύνθεσης των ερμηνευτών επί σκηνής, ακόμη και της θέσης από την οποία θα παρακολουθήσει την παράσταση. Η τέχνη του χορού μεταλλάσσεται σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η κάθε παράσταση να είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη και από την επόμενη.

 

Περισσότερα για την παράσταση

Ο ένας θεατής, δημιουργός και μοναδικός αποδέκτης της κάθε παράστασης, έρχεται στο προσκήνιο, βγαίνοντας από την καθιερωμένη αφάνεια του κοινού. Οι επιθυμίες του και οι διαφορετικές όψεις της προσωπικότητάς του τροφοδοτούν τη δημιουργική διαδικασία και τον αναγάγουν αυτόματα σε ενεργό συμμετέχοντα. Όλοι μαζί, θεατής και ερμηνευτές, δημιουργούν μια κυριολεκτικά ανεπανάληπτη εμπειρία, στον βαθμό που μπορεί κανείς να ερμηνεύσει διπλά τον τίτλο της παράστασης: YOU, ως ενικό πρόσωπο ή ως πληθυντικό. Αυτή η μετάβαση, από τον ενικό του προσωπικού βιώματος στον πληθυντικό μιας ομαδικής εμπειρίας, προσδίδει στη δράση την αίσθηση της μοναδικότητας και της αποκλειστικότητας.

 

Λίγα λόγια για τη χορογράφο

Η Ερμίρα Γκόρο είναι μια καλλιτέχνης κίνησης και χοροθεάτρου, που βρίσκεται πάντοτε σε μια αναζήτηση νέων μορφών έρευνας και επικοινωνίας των ιδεών της.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα και του Ιδρύματος Kρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στην Νέα Υόρκη επικεντρώθηκε στην έρευνα της ερμηνείας, της σύνθεσης του αυτοσχεδιασμού και της κίνησης, συνεργάστηκε με διεθνείς ομάδες χορού και δημιούργησε τις πρώτες της χορογραφίες.

Από το 2007 έως το 2018 υπήρξε μέλος της διεθνώς αναγνωρισμένης ομάδας DV8 Physical Theatre συμμετέχοντας ως ερμηνεύτρια, καθηγήτρια και Research and Development / Choreography Assistant.

Ως χορογράφος, έχει παρουσιάσει έργο της, μεταξύ άλλων, στην Judson Church, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού», Joyce SoHo, Θέατρο Χώρα, PS 122, Danspace Project, Galapagos Art Space, Σύγχρονο Θέατρο, Μουσείο Μπενάκη, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Flow 2 International Festival, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014 & 2016, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Arc For Dance Festival 2018.

Συντελεστές

Σύλληψη - Χορογραφία - Κοστούμια: Ερμίρα Γκόρο
Ερμηνεία: Νίκος Καλογεράκης, Χαρά Κώτσαλη, Δήμητρα Μερτζάνη, Σταυρούλα Σιάμου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρης Σωτηρίου
Δραματουργία: Αναστάσιος Κουκουτάς
Βοηθός χορογράφου: Δανάη Γιαννακοπούλου
Φωτογραφία - Documentation: Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς
Προβολή - Επικοινωνία: Ιωάννα Ιακωβίδη
Οργάνωση Παραγωγής: Mαρία Βασαριώτου
Επιμέλεια Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς
Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: ΤΟΤ ΤΑΡΝΤ

Στοιχεία θεάτρου

Ιάκχου 16
Γκάζι
Τηλ. 210 3474312