Χτυποκάρδια στο θρανίο

Κωμωδία

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Χτυποκάρδια στο θρανίο - Θέατρο: Ήβη

Σύντομη περιγραφή

Χτυποκάρδια στο θρανίο στο θέατρο Ήβη. Ο έρωτας μιας μαθήτριας για τον γιατρό που έρχεται να την εξετάσει, όταν αυτή προσποιείται την άρρωστη για να μην πάει στο σχολείο, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Ήβη.

Αναλυτική περιγραφή

Η Λίζα Πετροβασίλη επιστρέφει στο σανίδι 56 χρόνια μετά την πρώτη της θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία για να προσφέρει στιγμές γέλιου και νοσταλγίας με το ανέμελο, ξέγνοιαστο και ατίθασο ταμπεραμέντο της, σ’ ένα έργο που έχουν αγαπήσει όλοι οι Έλληνες.

Πενήντα έξι χρόνια μετά όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται από τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί, αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

Στη διασκευή, σκηνοθεσία και επιμέλεια του έργου - σταθμού στην ελληνική κωμωδία, «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» ο αστείρευτος και πολυπράγμων Λάκης Λαζόπουλος θα ζωντανεύσει τη χρυσή εποχή του ελληνικού θεάτρου, με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στον ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Στον ρόλο της υπηρέτριας Τασίας, η Σοφία Βογιατζάκη. Στο ρόλο του καθηγητή ο Κώστας Βουτσάς, που συμπληρώνει φέτος 69 χρόνια στο θεατρικό σανίδι και τον κινηματογράφο και ο Νίκος Γαλανός, που έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 45 θεατρικές παραστάσεις και 30 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατέρα της Λίζας Πετροβασίλη.

Η πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων δίνει ραντεβού στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς τον Οκτώβριο στο θέατρο ΗΒΗ.

Ηθοποιοί

Κατερίνα Γερονικολού
Ορέστης Τζιόβας
Σοφία Βογιατζάκη
Νίκη Παλληκαράκη
Κώστας Βουτσάς
Νίκος Γαλανός

Διανομή

Κατερίνα Γερονικολού: Λίζα Πετροβασίλη
Ορέστης Τζιόβας: καθηγητής - γιατρός Δημήτρης Παπαδόπουλος
Νίκη Παλληκαράκη: μητέρα της Λίζας
Νίκος Γαλανός: πατέρας της Λίζας
Κώστας Βουτσάς: καθηγητής
Σοφία Βογιατζάκη: υπηρέτρια

Συντελεστές

ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ του Αλέκου Σακελλάριου
Σκηνοθεσία: Λάκης Λαζόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Ελευθερία Παρασκευά, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Υρώ Μακρή, Ζένια Μπονάτσου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Αναστασία Σκοπελίτη και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί που θα ανακοινωθούν σύντομα
Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Εισιτήρια από 10 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Σαρρή 27
Ψυρρή
Τηλ. 210 3213112, 210 3216382

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.9