Χαρτοπόλεμος

Κοινωνικό Δράμα
από 21/9/2018 έως 3/2/2019
  (5,0 / 5,0) από 2 κριτικές
Γιωργος  
23 Μαΐου 2017
-
-
Theatrinos  
4 Μαΐου 2017
Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε την παράσταση με μια λέξη, αυτή θα ήταν: Συγκλονιστική. Ξεχνάς ότι παρακολουθείς μια θεατρική παράσταση και γίνεσαι μέρος της (ζοφερής) καθημερινότητας μιας Αθηναϊκής οικογένειας που αντιμετωπίζει μια πληθώρα προβλημάτων στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι άψογες και η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, αλλά και τα κείμενα, σκιαγραφούν μια οικογένεια της διπλανής πόρτας, της οποίας οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι μέλος. Οι διάλογοι πλήρως ισορροπημένοι: άλλοτε έντονοι και φορτισμένοι προβάλλουν βαθιά ριζωμένα οικογενειακά προβλήματα και άλλοτε ανάλαφροι αποσυμπιέζουν τη βαριά ατμόσφαιρα.
Συνολικά, πρόκειται για μια παράσταση που προκαλεί κοινωνικό προβληματισμό και μας υπενθυμίζει ότι πίσω από κλειστές πόρτες, ο κάθε άνθρωπος ζει το προσωπικό του δράμα που πολλές φορές οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές.
-
Παράσταση: Χαρτοπόλεμος - Θέατρο: Γκλόρια

Σύντομη περιγραφή

Χαρτοπόλεμος, η απόλυτη Sold Out παράσταση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, στο ΓΚΛΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟ. Κωμωδία και δράμα, αγωνιώδες θρίλερ και καθημερινότητα συμπλέκονται και συνθέτουν το μωσαϊκό του έργου, αλλά και την ταυτότητα της Ελλάδας του σήμερα.

Αναλυτική περιγραφή

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, έναν σύγχρονο «Βυσσινόκηπο», πέντε ήρωες, τρία αδέλφια, μία κοπέλα και ένας πωλητής, όλοι εκπρόσωποι της αντιηρωικής γενιάς των τριαντάρηδων στην Αθήνα της κρίσης, κρίνονται, συγκρούονται, αλληλοαγαπιούνται και αλληλοκατασπαράζονται.

Σε μια μόνο μέρα παιδικά και ενήλικα τραύματα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια. Η προσπάθεια για επιβίωση -οικονομική αλλά και συναισθηματική- οδηγεί στα άκρα με αναπάντεχη κατάληξη….

Ένα σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην διπλανή μας πόρτα….

Ένας «Χαρτοπόλεμος» που θα σκορπίσει στον αέρα τις στάχτες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

-----------------------------------

Το κείμενο έγραψε ο Βαγγέλης Ρωμνιός, την δραματουργία και την επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο Γιωργής Τσουρής, ενώ στο σκηνοθετικό τιμόνι είναι ο Γιώργος Παλούμπης.

Ηθοποιοί

Γιωργής Τσουρής
Βάλια Παπακωνσταντίνου
Θάνος Αλεξίου
Παύλος Πιέρρος
Φοίβος Ριμένας

Συντελεστές

Κείμενο: Βαγγέλης Ρωμνιός
Δραματουργική επεξεργασία - Επιμέλεια κειμένου: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Μουσική - Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιωργής Τσουρής
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτάτζη
Φωτογραφίες: Γεωργία Παναγοπούλου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
Video: Μιχάλης Κλουκίνας
Οργάνωση Παραγωγής: MA NON TROPPO - Γιωργής Τσουρής

Video

Στοιχεία θεάτρου

Μικρό Γκλόρια
Ιπποκράτους 7
Αθήνα
Τηλ. 210 3642334

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.5