Βαπόρια, Βαπόρια, πάρα πολλά Βαπόρια…

από 27/12/2018 έως 6/1/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Βαπόρια, Βαπόρια, πάρα πολλά Βαπόρια… - Θέατρο: Βρυσάκι

Σύντομη περιγραφή

«Βαπόρια, Βαπόρια, πάρα πολλά Βαπόρια…» στον Χώρο Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι» με μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία και το εκτενές ποίημα του Μάνου Ελευθερίου «Ένα καράβι μια φορά»...

Αναλυτική περιγραφή

Ο Χώρος Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι», δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, θα γεμίσει φέτος τα Χριστούγεννα με βαπόρια - καράβια (που είναι και το ελληνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο), τα οποία θα εκτίθενται και θα πωλούνται αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Αυτή η έκθεση των καραβιών κάτω από την Ακρόπολη θα συνοδευτεί από μια θεατρική performance, διάρκειας 40 λεπτών, με τίτλο «Βαπόρια, Βαπόρια, πάρα πολλά Βαπόρια».

Στο πρώτο μέρος, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Νικόλαο Γ. Χαλδαιάκη, με τη συνοδεία του Ηλία Μαντικού στο κανονάκι, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία από τον δίσκο « S/S ΙΟΝΙΟΝ 1934» που κυκλοφόρησε από το συγκρότημα « Οι Ξέμπαρκοι» το 1986. Πρόκειται για εξαιρετικά, κατά γενική ομολογία, τραγούδια που όμως δεν έτυχαν τόσο ευρείας ακρόασης.

Στο δεύτερο μέρος, η Χριστίνα Τασκασαπίδου θα αποδώσει θεατρικά το εκτενές ποίημα του Μάνου Ελευθερίου «Ένα καράβι μια φορά».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στέλιο Μάινα που μας χάρισε τη φωνή του για τις ανάγκες της παράστασης.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», το οποίο προσφέρει τα μικρά καραβάκια που θα εκτίθενται προς πώληση στον χώρο μας. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Εργαστηρίου.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Όλια Λαζαρίδου
Συμμετέχουν: Χριστίνα Τασκασαπίδου, Νικόλαος Γ. Χαλδαιάκης, Ηλίας Μαντικός
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Στοιχεία θεάτρου

Βρυσακίου 17
Πλάκα
Τηλ. 210 3210179

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.4
Facebook: 4.3