Το Βαλς με τα Παραμύθια

Παιδικό (2 ώρες)
έως 21/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Το Βαλς με τα Παραμύθια - Θέατρο: Κιβωτός

Σύντομη περιγραφή

Το Βαλς με τα Παραμύθια, της αγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη, στο θέατρο Κιβωτός. 6 παραμύθια "ντυμένα" με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους. Μια παράσταση για παιδιά από 2 ετών και άνω, που μας διδάσκει για την ΑΓΑΠΗ, τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ, την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και την ΚΑΛΟΣΥΝΗ.

Αναλυτική περιγραφή

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του.

Θα μας ρωτήσετε: Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι;

Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη: «Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να "ντύσει" όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».

Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία. Η σκέψη μας ήταν να διαλέξουμε ή να φτιάξουμε ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες, θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε τις ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, όπως: ΑΓΑΠΗ - ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΛΟΣΥΝΗ.

Οι τίτλοι των παραμυθιών που θα απολαύσουν τα παιδιά από 2 ετών και άνω, αλλά και όλη η οικογένεια στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, είναι:

• Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΧΗΣ

• Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ

• Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

• ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ

• Ο ΠΙΝΚ ΚΑΙ Η ΠΟΝΚ

• Η ΧΡΥΣΗ ΧΗΝΑ

Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, που υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, οι ηθοποιοί θα μας μεταφέρουν σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε κίνηση, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, με μουσικές που έχει προσαρμόσει ο Αντώνης Δελαπόρτας στους στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Ηθοποιοί

Άντα Αθανασοπούλου
Αθηνά Δημητρακοπούλου
Ιουστίνα Μάτσιασεκ
Λάμπρος Παπαγεωργίου
Αντώνης Παπαδάκης
Νικόλας Παπακωνσταντίνου
Ορφέας Τσαρέκας

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση - Χορογραφίες - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική επεξεργασία - Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Γραμματειακή υποστήριξη: Ελένη Καρτάση
Υπεύθυνη παραγωγής: Κατερίνα Μπανασάκη
Φωτογραφίες: Νίκος Αθανασίου

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Ομαδικό: 10 ευρώ
  • Ανέργων, Πολυτέκνων: 10 ευρώ
  • ΑΜΕΑ: 8 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Πειραιώς 115
Γκάζι
Τηλ. 210 3427426

Παρατηρήσεις

  • Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωϊνά (10:00 π.μ.), κατόπιν συνεννόησης. Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Δευτέρα - Παρασκευή 08:30-14:30 Τηλ: 210 3417000, 6945 373097, 6944 273923, E-mail: k.rouggeriskini2@gmail.com