Το τυχάρπαστο κοράκι

Δράμα
από 12/11/2017 έως 3/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Το τυχάρπαστο κοράκι - Θέατρο: Studio Κυψέλης

Αναλυτική περιγραφή

Το έργο ««Σαίξπηρ - Το τυχάρπαστο κοράκι» του Vincent Dowlingσε μετάφραση και σκηνοθετική επιμέλεια της Κωνσταντίνας Ρίτσου, παρουσιάζεται στο «Studio Κυψέλης» από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 μέχρι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, για 4 μόνο παραστάσεις.

-----------------------------------

Λίγα λόγια για το έργο

Ξέρουμε πολύ λίγα για τον Σαίξπηρ σαν άνθρωπο. Με το «Τυχάρπαστο Κοράκι» ο Vincent Dowling καταδύεται δημιουργικά μέσα σε ερωτηματικά που υπάρχουν από

αιώνες για την προσωπική ζωή του Βάρδου. Αυτό το δράμα-κωμωδία εστιάζει στην Σουζάννα Σαίξπηρ- Χωλλ, την κόρη του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και στον Ρίτσαρντ Μπέρμπαιητζ, τον σπουδαιότερο Ελισαβετιανό ηθοποιό.

Η πλοκή, τοποθετημένη στο 1616, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει την Σουζάννα να επισκέπτεται τον Μπέρμπαιητζ στο δημιούργημα του Σαίξπηρ, το θέατρο Γκλόουμπ, για να μάθει για τον πατέρα της. Ο Βάρδος πέρασε λίγο χρόνο με την οικογένειά του, εγκαταλείποντάς τους, όταν η Σουζάννα ήταν ακόμα παιδί. Ένιωσε παραμελημένη και υπέφερε από την απουσία του… όμως απολάμβανε την τιμή να είναι η κόρη του διάσημου συγγραφέα αλλά και την οικονομική επιτυχία. Αισθανόταν όμως οδύνη για την απουσία του πατέρα από τη ζωή της και ψάχνει να τον βρει εκεί που παραμένει ακόμα ολοζώντανος, μέσα στα έργα του.

Τελικά η Σουζάννα μαθαίνει να ακούει, όχι μόνο τη φωνή του πατέρα της, αλλά και της ανθρωπότητας στα περίφημα θεατρικά του λόγια, όπως συμβαίνει με τον κάθε θεατή της Τέχνης του στους αιώνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση στην ιδιοφυΐα του Σαίξπηρ.

Ο τίτλος του έργου προέρχεται από μια κριτική που του έκανε ο Ρόμπερτ Γκρην το 1592, όπου τον περιγράφει αρνητικά σαν «τυχάρπαστο κοράκι».

Ηθοποιοί

Κωνσταντίνα Ρίτσου
Ιώ Ανδριανάτου
Γιώργος Λιβανός
Σοφία Μπεράτη

Συντελεστές

Συγγραφέας: Vincent Dowling
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Ρίτσου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ρίτσου
Μουσική: James Van Kollenburg (διασκευή των τραγουδιών του Σαίξπηρ για πιάνο)
Παραγωγή: ΣΚΗΝΗ ΕΛΙΚΩΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά ο Χάρης Γιαννακόπουλος
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Στοιχεία θεάτρου

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης
Κυψέλη
Τηλ. 210 8819571