Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης

Παιδικό (1 ώρα και 20 λεπτά)
έως 20/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης - Θέατρο: Παραμυθίας

Σύντομη περιγραφή

Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης, του Θανάση Σάλτα, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη, στο θέατρο Παραμυθίας. Ένα παιδαγωγικό λογοτεχνικό παραμύθι για τα συναισθήματα, για μικρούς και μεγάλους, που τιμήθηκε με Α’ Πανελλήνιο Βραβείο Παραμυθιού (Σικελιανά 2013). Βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική, σημαντικές έννοιες και διδάγματα για παιδιά, που του προσδίδουν μοναδική παιδαγωγική και μορφωτική αξία από τον βραβευμένο συγγραφέα Θανάση Σάλτα.

Αναλυτική περιγραφή

Σε ένα μαγικό περιβόλι η Χαρά και η Λύπη μας ταξιδεύουν στον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων. Η ευφάνταστη σκηνοθεσία της Ιωάννας Μαστοράκη και η μαγευτική μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τους θεατές.

Το παραμύθι διδάσκεται ήδη σε όλα τα σχολεία μέσα από τις εγκεκριμένες δράσεις του Βιωματικού Σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε κατά τόπους πολιτιστικά φεστιβάλ και βιβλιοθήκες όπου έχει παρουσιαστεί.

Έμπειροι ηθοποιοί - θεατροπαιδαγωγοί ζωντανεύουν διαδραστικά τους ήρωες και μας ταξιδεύουν μέσα από την ερμηνεία τους στο μαγικό παραμυθένιο περιβόλι των συναισθημάτων.

Ο συγγραφέας και η σκηνοθέτης έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών - Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου - Χορού.

-----------------------------------

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ

- Διδάσκεται σε όλα τα σχολεία από το Βιωματικό Σχολείο με την έγκριση του Υπουργείου παιδείας.

- Τιμήθηκε με Α’ Πανελλήνιο βραβείο Παραμυθιού στο λογοτεχνικό διαγωνισμό Σικελιανά 2013.

- Εμπεριέχεται στην προτεινόμενη ύλη του εκπαιδευτικού οδηγού Βήματα για την Ζωή 2014.

- Εμπεριέχεται στις προτεινόμενες θεατρικές παραστάσεις στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Οδηγό Προγραμμάτων για γονείς και παιδιά των εκδόσεων Εκηβόλος 2018-2019.

- Είναι βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη και διδάσκει την διαχείριση των συναισθημάτων χαράς και λύπης.

- Μαθαίνει στα παιδιά ότι τα δύο συναισθήματα χαράς και λύπης είναι σημαντικά και αλληλένδετα για όλους μας.

- Μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν ότι είναι φυσικό να έχουμε όλοι θετικά και αρνητικά συναισθήματα στη ζωή μας.

- Διδάσκει μέσα από παραμυθένιες ιστορίες σημαντικές έννοιες όπως την φιλία, την αγάπη, την ζωή και τον ρόλο που παίζει ο χρόνος σ’ αυτά που νιώθουμε.

Ξεχωρίζει γιατί είναι λογοτεχνικό παραμύθι, με πλούσιο λεξιλόγιο, συμβολισμούς και σημαντικά νοήματα για μικρούς και μεγάλους.

- H μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα πιάνο, τσέλο, φλάουτο για να αναπαραστήσουν μέσα από όμορφες μελωδίες, τους φυσικούς ήχους όπως η βροχή, ο αέρας, οι ποταμοί καθώς και την εναλλαγή των συναισθημάτων. Έτσι τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κλασικά μουσικά όργανα και τις άπειρες δυνατότητες τους.

- Η σκηνοθεσία του χαρακτηρίζεται από ευφάνταστες και διαδραστικές σκηνές που ενεργοποιούν βιωματικά τα συναισθήματα μικρών και μεγάλων.

- Κυκλοφορεί σε εικονογραφημένο βιβλίο με cd από τις εκδόσεις Cambia από το 2013.

- Έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε πανελλήνια φεστιβάλ παραμυθιού Περιστερίου, Metropolitan Expo, Christmas world, Σινέ Παράδεισος.

Διανομή

Διαδραστική Αφήγηση: Ιωάννα Μαστοράκη
Στο ρόλο της Χαράς: Eύη Βασιλάκου
Στο ρόλο της Λύπης: Μαρικαίτη Χατζησωλομού

Συντελεστές

Κείμενο - Στίχοι τραγουδιών: Θανάσης Σάλτας
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μαστοράκη
Πρωτότυπη Μουσική σύνθεση: Χρυσάνθη Οικονομάκη
Επιμέλεια Αφίσας - Φωτογραφίες - Τρέιλερ: Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Σκηνικά - Κουστούμια: Θίασος Πορεία
Εικονογράφηση: Κύρα Αλιγιζάκη
Παραγωγή: Θίασος Πορεία

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 8 ευρώ
  • Ομαδικό, Σχολεία, Ανέργων, Πολυτέκνων, Οικογένειες 4+ άτομα, Αμεα: 6 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Παραμυθιάς 27
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3457904

Παρατηρήσεις

  • Η παράσταση είναι διαθέσιμη και για καθημερινές παιδικές παραστάσεις στο σχολείο ή στον χώρο σας, καθώς και στο Θέατρο Παραμυθίας (100 θέσεις) ή στο Σινέ Παράδεισος (πολυτελής αίθουσα 350 θέσεων),Κορυδαλλός, Ζάππα 4.
  • Πληροφορίες &Κρατήσεις 6974169977 / 6946494999 email: thiasosporeia@gmail.com