Το μαγικό σεντούκι

Παιδικό
έως 13/5/2018
  (2,0 / 5,0) από 1 κριτική
ΔΗΜΗΤΡΑ  
12 Μαρτίου 2018
- η διάθεση των ηθοποιών. Πολύ ευχάριστες κοπέλες με σκοπό να προσεγγίσουν τα παιδιά
- η παράσταση πραγματευόταν έννοιες δύσκολες για τρίχρονα και τετράχρονα (π.χ. δωδεκάθεο του Ολύμπου, 9 μούσες, πλανήτες, ήπειροι). Κατά τη γνώμη μου η παράσταση απευθύνεται σε παιδάκια 5+ και όχι μικρότερα
- ο χώρος του θεάτρου. Εργοτάξιο όνομα και πράμα!!!!
Παράσταση: Το μαγικό σεντούκι - Θέατρο: Εργοτάξιον Τεχνοχώρος

Σύντομη περιγραφή

Το μαγικό σεντούκι στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον. Παιχνίδι και μάθηση μαζί για τη δύναμη της αγάπης... παρέα με ζωντανή μουσική!

Αναλυτική περιγραφή

Το Μαγικό σεντούκι είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο, ένα υπέροχο παραμύθι, καθώς εγκαινιάζει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γνώσης. Με έναν περίτεχνο τρόπο, περιπλέκεται η ελληνική Μυθολογία, η γλώσσα μας, οι πλανήτες, οι νότες του πενταγράμμου, οι έννοιες παρελθόν - παρόν - μέλλον, η σημασία της διαφορετικότητας. Οι δημιουργικές ασκήσεις που εμπεριέχονται, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να φέρουν τους μικρούς μας φίλους σε μία πρώτη επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη.

Το βασικότερο συστατικό μας όμως είναι η δύναμη της αγάπης, η δύναμη που μας ενώνει και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο από χρώματα, έναν κόσμο όπως τον βλέπουν τα παιδιά... έναν κόσμο Αγάπης!

-----------------------------------

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε η ασπρόμαυρη πόλη. Κανένας άνθρωπος δεν διασκέδαζε, χαμογελούσε, τραγουδούσε, έπαιζε. Ο ήλιος είχε εξαφανιστεί, ήταν θλιμμένος.

Η ιστορία μας όμως ξεκινάει από τα χρόνια τα παλιά, τότε που οι θεοί κατοικούσαν στο Όλυμπο και ο Δίας με την Μνημοσύνη απέκτησαν 9 κόρες. Κάθε φορά που κάποιος ήθελε να γιορτάσει εκείνες βρίσκονταν εκεί. Ο κόσμος ήταν πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Τα είχαν όλα, ώσπου αρκετά χρόνια μετά την Βασιλεία ανέλαβε ένας πολύ κακός άνθρωπος που μισούσε να ακούει χορούς γλέντια τραγούδια, να βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους. Ξεγέλασε τις μούσες, τις μάγεψε και τις φυλάκισε σε ένα μεγάλο κλουβί. Τις ήθελε δικές του. Εκείνες μέρα με την μέρα μαραζώνανε, οι φωνές τους είχαν χάσει την φρεσκάδα τους και η ζωντάνια τους για ζωή χανότανε.

Ο μικρός γιός του Βασιλιά διέταξε να τις μεταμορφώσουν σε κέρματα. Η πόλη μαράζωσε και σκοτείνιασε. Πολλά χρόνια μετά ένα ψαράς βρήκε ένα πουγκί στην θάλασσα και το φύλαξε στο σπίτι του. Ήταν πολύ φτωχός και ανοίγωντας το πουγκί άρχισε να κλαίει. Τα δάκρυα του ζωντάνεψαν τις 9 μούσες. Ο Ψαράς άρχισε να γελά με την καρδιά του. Οι δουλειές του καλυτέρεψαν απέκτησε χρήματα και οι μούσες ήταν η συντροφιά του. Κλεισμένες σε ένα σεντούκι, η μικρή Αννούλα, η εγγονή του, βρήκε το πουγκί και αποφάσισε πως θα το κάνει δώρο στον ήλιο για να αποκτήσει πάλι το φώς του. Ήταν έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο. Να ξαναγίνει ο κόσμος όπως παλιά!

Ηθοποιοί

Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
Άνια Καστρινάκη
Ισαβέλλα Αναστασίου

Συντελεστές

Κείμενα - Σκηνοθεσία - Στίχοι: Έφη Μεράβογλου
Μουσική σύνθεση: Αριστέα Ανύση
Κιθάρα: Αριστέα Ανύση
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Κάλτσας

Video

Στοιχεία θεάτρου

Διογένους 1
Άγιος Δημήτριος
Τηλ. 698 3930220