Το ημερολόγιο ενός Τρελλού

Μονόλογος
από 30/10/2018 έως 16/1/2018
  (5,0 / 5,0) από 1 κριτική
ΝΙΚΗ  
7 Δεκεμβρίου 2017
Παρακολούθησα “Το ημερολόγιο ενός τρελού” με έναν εξαιρετικό Χατζάκη και μια πολύ δυνατή καλοδουλεμένη παράσταση.Εκφράζει μία πραγματικότητα που σπάει κόκκαλα μέσα από τις εσωτερικές εκρήξεις της τρέλας του,μια πραγματικότητα που χρόνια διαβρώνει την κοινωνία και μη μπορώντας αυτό το κοινωνικό σύστημα και τις νοοτροπίες των συναδέλφων του σιγά σιγά βρίσκει καταφύγιο στην τρέλα του.Ένα έργο σύγχρονο όσο ποτέ στην Ελλάδα του σήμερα.
Μην την χάσετε!!!
-
Παράσταση: Το ημερολόγιο ενός Τρελλού - Θέατρο: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σύντομη περιγραφή

Το ημερολόγιο ενός Τρελλού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. «Το ημερολόγιο ενός Τρελλού» είναι ένα έργο σύγχρονο όσο ποτέ στην Ελλάδα του σήμερα, αφού η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει την παρανοϊκή, κωμική του ολισθηρότητα. Η μεγάλη κωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στην σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν.

Αναλυτική περιγραφή

Ένα μεγάλο έργο, που άγγιξε τις ψυχές των θεατών και η ερμηνεία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Σωτήρη Χατζάκη έδωσε μια άλλη διάσταση στον ήρωα του Γκόγκολ, Ποπρίστσιν.

Μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή του Σωτήρη Χατζάκη στην ηθοποιία, αν και όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν είχε απομακρυνθεί ποτέ: «Ο Ηθοποιός ήταν και είναι το κέντρο του θεατρικού μου σύμπαντος. Και τις σκηνοθεσίες μου, πρωτίστως, απ' την πλευρά του ηθοποιού τις έκανα. Πολύ καιρό δεν κρύφτηκα στις κουίντες; Ας βγούμε τώρα στο φώς της σκηνής, εκεί συντελούνται τα πλέον κρίσιμα γεγονότα.»

Ηθοποιοί

Σωτήρης Χατζάκης

Συντελεστές

Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου
Καλλιτεχνική συνεργασία - Ψυχαναλυτική προσέγγιση του ρόλου: Ματθαίος Γιωσαφάτ
Σκηνικά - Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Σχεδιασμών φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίνα Κατσακούλη
Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας
Την παράσταση επιμελήθηκε μουσικά ο σκηνοθέτης
Παραγωγή: Red Moonlight Productions
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Στοιχεία θεάτρου

Πειραιώς 206
Ταύρος
Τηλ. 210 3418550