Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου

Σάτιρα
από 27/12/2017 έως 27/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου - Θέατρο: Διάφορα θέατρα

Αναλυτική περιγραφή

Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου (ένα Χριστουγεννιάτικο αντι-μιούζικαλ!) βασισμένο στο διήγημα Santaland Diaries του David Sedaris, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Για όσους αγαπούν να μισούν τις γιορτές!

Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, είναι μια χυμώδης σάτιρα για το πνεύμα των Χριστουγέννων και βασίζεται στο διήγημα Santaland Diaries του D. Sedaris.

Η θεατρική μεταφορά έγινε από τη Χριστίνα Παπαδάκη και τον Δημήτρη Φραγκιόγλου που σκηνοθετεί και την παράσταση.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος και η Ελένη Κερολλάρι είναι δυο άνεργοι ηθοποιοί που αναγκάζονται να δουλέψουν σαν καλικαντζαράκια στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ενός μεγάλου πολυκαταστήματος και έρχονται αντιμέτωποι με τα ευτράπελα και απροσδόκητα των Εορτών.

Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου σατιρίζει το «χαρούμενο πνεύμα» των Χριστουγέννων, καθώς και την υστερία με τον Αϊ Βασίλη και τα δώρα του, την υποχρεωτική «χαρά και αγάπη» που συνδέεται αποκλειστικά με την υπερκατανάλωση αγαθών. Το χιούμορ είναι πικρόχολο, καυστικό και πέρα για πέρα διασκεδαστικό.

Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου είναι μία χιουμοριστική καταγραφή της πραγματικής ολιγοήμερης δουλειάς του συγγραφέα David Sedaris, σαν … καλικάντζαρος σε μεγάλο πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης.

Ο David Sedaris διάβασε το διήγημά του Santaland Diaries [Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάνζταρου] λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1992 στην ραδιοφωνική εκπομπή Morning Edition του (NPR). Η εκπομπή είχε τεράστια επιτυχία, και τον καθιέρωσε σε ολόκληρη την Αμερική σαν έναν από τους δημοφιλέστερους σχολιαστές του National Public Radio. Παρατηρητικός, περιεκτικός και καυστικός, ο David Sedaris, με το σαρδόνιο χιούμορ του υπονομεύει κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας. Τα διηγήματά του έχουν χαρακτηρισθεί εφάμιλλα του Mark Twain και του Nathaniel West.

Το Santaland Diaries μεταφέρθηκε εξίσου επιτυχημένα στο θέατρο, και ακούγεται κάθε χρόνο μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Συντελεστές

Κείμενο: Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Ερμηνεία: Γιώργος Αντωνόπουλος, Ελένη Κερολλάρι
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Στοιχεία θεάτρου

Ελλάδα
Διάφορες περιοχές