Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Κοινωνικό
από 5/3/2018 έως 10/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου - Θέατρο: Φούρνος

Σύντομη περιγραφή

Μια ιδιαίτερη στάση λεωφορείου με πολλαπλούς «προορισμούς» στήνεται στη σκηνή του Θεάτρου Φούρνος για το νέο έργο της Δήμητρας Στάικου «Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου».

Αναλυτική περιγραφή

Μια μητέρα που πάσχει από άνοια και χάνεται. Μια κόρη που την εντοπίζει. Η άρνηση της μητέρας να αναγνωρίσει στο πρόσωπο της κοπέλας την κόρη της ή να επιστρέψει «σπίτι τους», οδηγεί σε έναν αποκαλυπτικό διάλογο, ξεδιπλώνοντας πτυχές μιας καθημερινής ζωής με τόση "παγιδευμένη θερμότητα" ώστε απειλεί το υπαρξιακό τους οικοσύστημα.

Και όλα αυτά σε μια στάση λεωφορείου, σύμβολο της προσδοκίας για ένα νέο ξεκίνημα και της ανάγκης για νέες αποφάσεις, για μια νέα κατεύθυνση -ή νέες κατευθύνσεις- σε μια ζωή που, όμως, κάνει κύκλο.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί «η αίσθηση του ανεπίδοτου, οδηγώντας σε μια εσωτερική ρήξη», όπως έγραψε ο Βασίλης Κατσικονούρης, εστιάζοντας στη γραφή της Δήμητρας Στάικου, στο χιούμορ, στη ροή και την προφορικότητα του λόγου της.

Το «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου», ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά, έχοντας αποσπάσει θετικές κριτικές από τον πρώτο του χρόνο:

«Εξαιρετικά γραμμένο… ‘κυκλικό’ ψυχολογικό θρίλερ, ‘φευγάτο’ και συγχρόνως γειωμένο» | Λεάνδρος Πολενάκης, Αυγή

«…Αποτελεί μία πρόταση θεατρική με μεγάλη επιμέλεια και ευθύνη για την ελληνική γλώσσα, με στοιχεία θεατρικότητας, ανατροπές, αλλά και με επίγνωση του τραγικού» | Ανδρέας Στάικος.

Ηθοποιοί

Σίβη Σιδέρη
Μαρία Μαυροματάκη
Θανάσης Παπαγεωργίου
Μάρα Ματζάρη

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Δήμητρα Στάικου
Σκηνικά: Ελένη Σουμή
Τρέιλερ: Ευάγγελος Κάλλοου
Έκδοση βιβλίου προγράμματος: Εκδόσεις Μωραΐτης 

Video

Στοιχεία θεάτρου

Μαυρομιχάλη 168
Εξάρχεια
Τηλ. 210 6460748

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.4
Facebook: 4.9