Το Δείπνο

Θρίλερ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 16/11

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Το Δείπνο

Σύντομη περιγραφή

Το Δείπνο του Herman Koch σε σκηνοθεσία Λίλυς Μελεμέ στο Σύγχρονο θέατρο. Ένα δείπνο. Δυο ζευγάρια. Ένα έγκλημα. Τρία παιδιά. Ένα μυστικό που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί. Ως που μπορεί να φτάσει κάποιος για να προστατεύσει την οικογένειά του;

Αναλυτική περιγραφή

Το διάσημο μπεστ σέλερ του Herman Koch, ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ γραμμένο το 2009, το οποίο προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Δύο παντρεμένα ζευγάρια συναντιούνται για δείπνο σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο. Οι δύο άντρες είναι αδέρφια. Ο ένας, επιτυχημένος πολιτικός, φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας, και ο άλλος, καθηγητής Ιστορίας.
Καθώς η ιεροτελεστία του δείπνου προχωρά, η ένταση κορυφώνεται επικίνδυνα, εν αναμονή του "κυρίως πιάτου", που δεν είναι άλλο, από το σκοτεινό μυστικό που συνδέει τα δύο ζευγάρια, και αφορά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν διαπράξει τα παιδιά τους.
Ο χρόνος κυλά, τα περίτεχνα πιάτα καταφθάνουν και τα μαχαίρια ακονίζονται. Η πολιτισμένη και αψεγάδιαστη βιτρίνα της σύγχρονης, ευτυχισμένης αστικής οικογένειας, ραγίζει ανεπανόρθωτα, και τα χειρότερα ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η υψηλή γαστρονομική εμπειρία, μετατρέπεται σε ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης, και βάζει σε σκληρή δοκιμασία τα όρια και τις αντοχές τους.

Ηθοποιοί

Στέλιος Μάινας
Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Κατερίνα Λέχου
Κατερίνα Μισιχρόνη
Γιώργο Κοτανίδης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Λίλυ Μελεμέ
Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
Μια παραγωγή του Σύγχρονου Θεάτρου (Ομάδα Νάμα - Λυκόφως)

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Εισιτήρια από 12 έως 20 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 45
Γκάζι
Τηλ. 210 3464380

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.6