Το αγόρι της οδού Αμερικής

Μονόλογος
από 5/1/2018 έως 7/1/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Το αγόρι της οδού Αμερικής - Θέατρο: Επί Κολωνώ

Σύντομη περιγραφή

Ο Μιχάλης Ευθυμίου είναι ένας πωλητής σε κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι. Όταν ξεσπούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα με το σπάσιμο των βιτρινών, πληγώνεται το αγαπημένο του κατάστημα. Αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να εκδικηθεί για το θάνατο του αγαπημένου του.

Αναλυτική περιγραφή

Ο Σταύρος Τσουμάνης υποδύεται τον Μιχάλη Ευθυμίου, έναν 23χρονο υπάλληλο σε κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι που καταδικάστηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός διαδηλωτή στο κέντρο της Αθήνας.

Για τον Μιχάλη, η αναβίωση της παρθένας ομορφιάς υπερέχει κάθε ανθρώπινης δημιουργίας και η ευγένεια κάθε ανθρώπινης σχέσης. Ο Μιχάλης θέλει απλώς να ξεχωρίζει, όσο κι αν νιώθει να τον περιορίζουν οι γύρω του.

Αμερικής 19. Θυμάται αυτή τη διαδρομή απέξω κι ανακατωτά. Εκείνη τη μέρα κατάλαβε αμέσως πως κάτι συνέβαινε. Ο Μιχάλης σκότωσε απλώς έναν άνθρωπο. Εκείνος σκότωσε ό,τι ομορφότερο έχει γνωρίσει ο κόσμος.

«Ήταν τόσο όμορφος. Δεν τον έπλασε άνθρωπος, αλλά η ίδια η Τέχνη. Τέτοια κορμοστασιά, τέτοιο ύψος, τέτοιο στυλ. Τον καμάρωνα, κι ας μην μπορούσα να τον έχω. Δεν έπρεπε να μου τον πάρουν, δεν είχαν κανένα δικαίωμα.»

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 κάνει πρεμιέρα στο Black Box του Επί Κολωνώ ο μονόλογος «Το αγόρι της οδού Αμερικής» του Αναστάση Πινακουλάκη. Πρόκειται για το 3ο μέρος της «πικρής τριλογίας του Νεοφασισμού» («Mall», «Υγρασία στους Τοίχους») με θέμα τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και το σπάσιμο των βιτρινών.

Ηθοποιοί

Σταύρος Τσουμάνης

Συντελεστές

Κείμενο: Αναστάσης Πινακουλάκης
Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης, Λάζαρος Βαρτάνης
Βοηθός σκηνοθετών: Στέφανος Παπατρέχας
Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Στοιχεία θεάτρου

Σκηνή Black Box
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Κολωνός
Τηλ. 210 5138067