Θεός Απών

Κοινωνικό
από 10/2/2018 έως 22/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Θεός Απών - Θέατρο: Θέατρο της Ημέρας

Σύντομη περιγραφή

Θεός Απών στο Θέατρο της Ημέρας. Τα διλήμματα που τίθενται στο κοινό αφορούν το κατά πόσο εμείς οι άνθρωποι είμαστε έρμαια τυχαίων και ανεξέλεγκτων γεγονότων ή είμαστε οι απόλυτοι διαμορφωτές της ζωής μας.

Αναλυτική περιγραφή

Το νέο έργο του Γιώργου Καστρουνή πραγματεύεται με επιδέξιο τρόπο το θέμα της μοίρας, ως προ τετελεσμένου γεγονότος, και το ζήτημα της ευθύνης που μας αναλογεί για τη διαμόρφωση της, μέσα από τις ζωές οχτώ χαρακτήρων που έχουν βασανιστεί από τη ζωή.

Ο τίτλος του έργου, “Θεός Απών”, υποδηλώνει την πεποίθηση της εγκατάλειψης από το Θεό, που φέρουν πολλοί άνθρωποι και που μπορεί να οφείλεται στην ανεπάρκεια των αισθήσεών μας να τον αντιληφθούμε και όχι στην ανυπαρξία του.

Το έργο καλεί λοιπόν το κοινό να προβληματιστεί πάνω σε ερωτήματα που έχουν απασχολήσει εδώ και αιώνες την ανθρώπινη νόηση και παραμένουν αναπάντητα.

-----------------------------------

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φραγκίσκος, ένας άστεγος, που κάποτε ήταν πολύ πλούσιος, καταστρέφεται οικονομικά, χρεοκοπεί, και έτσι χάνει όλη του την περιουσία. Ζει περιπλανώμενος στα παγκάκια της Αθήνας από επιλογή, με την βεβαιότητα ότι κάποια μέρα θα βρει την κόρη του και θα της εξηγήσει όλα όσα έχουν συμβεί. Όταν όμως έρχεται εκείνη η στιγμή διαπιστώνει ότι δεν είναι όλα όπως τα φανταζόταν και το παιχνίδι που του παίζει η μοίρα θα αποβεί μοιραίο.

Ηθοποιοί

Αλέξης Μαρτζούκος
Νίκος Λάμπρου
Θάνος Κυριαζής
Γιώργος Λαμπάτος
Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Ιούλιος - Καίσαρ Αθανασίου
Βασιλεία Δημηνίδου
Νίκος Χριστοφυλλάκης

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Καστρουνής
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Κοτροκόης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Καμπιώτη

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ν. Γεννηματά 20
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 6929090, 210 6995777

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.5