Θάρρος ή αλήθεια;

Θρίλερ
από 16/4/2018 έως 22/5/2018
5 από 11 αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Θάρρος ή αλήθεια; - Θέατρο: Αλκμήνη

Σύντομη περιγραφή

"Θάρρος ή αλήθεια;" ένα θρίλερ δωματίου στο θέατρο Αλκμήνη. Βασισμένο στην ταινία “Truth or Dare” του Robert Heath, σε σκηνοθεσία & κείμενο των Παύλου & Chris Πιέρρο. Ένα πάρτι γεννεθλίων μετατρέπεται σε παγίδα θανάτου και κανείς δεν θα φύγει ζωντανός. Κάθε δράση έχει και αντίδραση, ακόμα και η επιλογή της αδράνειας και κάθε πράξη έχει και της συνέπειές της.

Αναλυτική περιγραφή

Έξι νέοι, μετά από ένα επεισοδιακό πάρτι αποφοίτησης κι ένα παιχνίδι «Θάρρους ή Αλήθειας», που θα τους επηρεάσει όλους κομβικά, ξανασυναντιούνται, ένα χρόνο μετά, στα γενέθλια του έκτου της παρέας, ερχόμενοι ο καθένας με προσωπικά κίνητρα.

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την απρόσμενη εξέλιξη, εξάλλου τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα πάρτι γενεθλίων;

Τελικά, τα γενέθλια μετατρέπονται σε παγίδα θανάτου και δεν θα φύγει κανείς από εκεί ζωντανός, χωρίς να αποσπαστεί η ομολογία του ενόχου. Ποιος θα καταφέρει να δραπετεύσει από το απομακρυσμένο σπίτι στο Λαγονήσι, σώος και αβλαβής; Ποιος είναι ο ένοχος ανώνυμος αποστολέας του Καρτ Ποστάλ με την φράση «Θάρρος ή Αλήθεια πουστράκι;»;

Αυτά τα θολά σημεία καλούνται οι πρωταγωνιστές του έργου να φωτίσουν, όσο επίπονη και παρακινδυνευμένη μοιάζει η διαδικασία αυτή. Σε όλη τους την προσπάθεια και κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων που τους επιβάλλονται, έχουν στο πλευρό τους, τους θεατές που αισθάνονται αναπόσπαστο μέρος αυτής της ανατριχιαστικής υπόθεσης.

Ένας αναισθησιολόγος, μια πρώην χορεύτρια, μια ψυχολόγος, ένας ακαδημαϊκός ερευνητής, ένας πλαστικός χειρουργός, ένας δημοσιογράφος, ένας D.J. κι ένας χειρουργός άρτι αφιχθείς από τον πόλεμο στη Συρία, θα αναμετρηθούν με τα λάθη και τα πάθη τους και ο κάθε χαρακτήρας αν επιβιώσει μέσα από αυτό το παιχνίδι, ίσως βγει καλύτερος άνθρωπος.

Εσύ, έχεις το θάρρος να μάθεις την αλήθεια; 

Ηθοποιοί

Αντώνης Βούλτσος - Δαμουλάκης
Βαγγέλης Ζάπας
Γιώργος Κοσκορέλλος
Βίκη Μαϊδάνογλου
Βασίλης Μαστρογιάννης
Χρήστος Μπαλτάς
Παύλος Πιέρρος
Έφη Σισμανίδου

Συντελεστές

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παύλος & Chris Πιέρρο 
ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιωργίνα Γερμανού 
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κωνσταντίνος Μητροβγένης 
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αλέξανδρος Πολιτάκης 
ΚΙΝΗΣΗ: Ηλίας Μπαγιώργος 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Πανταζάρας 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΕΪΛΕΡ - ΜΟΝΤΑΖ: Χρήστος Δρούτσας
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ: Αλέξανδρος Κάντορος
ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Θανάσης Διονυσόπουλος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Κάτια Κουμαριανού 
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Άρτεμης Βαλτάντζη
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Μπούρας - Μπαϊμάκος 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Άντζυ Νομικού 
Μια παραγωγή της ARTISTIC ESSENCE PRODUCTIONS

Video

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650