Τα πρόσωπα της πείνας

Κοινωνικό
από 16/4/2018 έως 22/4/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Τα πρόσωπα της πείνας - Θέατρο: Από Κοινού

Σύντομη περιγραφή

Τα πρόσωπα της πείνας στο Από Κοινού θέατρο. Μια παράσταση κοινωνικής ευθύνης που κάνει το τραπέζι στους άστεγους της πόλης. Η παράσταση εξετάζει τα διαφορετικά προσωπεία της πείνας στην Ελλάδα και τον κόσμο του 2017, τη σωματική πείνα, τη ψυχολογική, το καταβρόχθισμα ανθρώπου από άνθρωπο, το βασικό μας ένστικτο.

Αναλυτική περιγραφή

"Τα Πρόσωπα της Πείνας" είναι ένα έργο που γράφτηκε συλλογικά από μια ομάδα νέων συγγραφέων υπό τον συντονισμό του Θράσου Καμινάκη & Νίκου Κολλάρου ως αποτέλεσμα Σεμιναρίου Ομαδικής Συγγραφής Θεατρικού Έργου στο Μικρό Πολυτεχνείο το 2017.

Ο Κοραής Δαμάτης που επιμελήθηκε τελικώς το γραπτό κείμενο, σκηνοθετεί αυτήν την παρέα των νέων δημιουργών για το θεατρικό έργο που θα ανέβει για επτά μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» στο Γκάζι.

Ο Δήμος Αθηναίων ευαισθητοποιήθηκε από την πρόθεση του Μικρού Πολυτεχνείου να προσφέρει μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις για την σίτιση των αστέγων της πόλης μας και στηρίζει την παράσταση.

Το Μικρό Πολυτεχνείο είναι χώρος σεμιναρίων τέχνης που δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια στην Αθήνα και δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς να συναντηθούν με το κοινό τους.

Τα κείμενα στο σπονδυλωτό αυτό έργο ανήκουν σε 11 νέους Έλληνες συγγραφείς: Θρασύβουλος Αγγελόπουλος, Φωτεινή Αποστολοπούλου, Ιφιγένεια Αρμογένη, Χριστίνα Βαρβέρη, Μάριος Γραμμένος, Πάνος Δρακόπουλος, Μαρία Κεράμιδά, Μιχάλης Κουτσοδήμας, Ελευθερία Παναγάκου, Κωνσταντίνα Παπαλουκά, Στεργιάνα Τζέγκα.

Επί σκηνής19 ηθοποιοί: Ντόρα Μαστρομηνά, Εύα Αλεξανδρή, Πέπη Αλεξανδρίδου, Άννα Καρακατσάνη, Ευφροσύνη Γαλάτη, Τζένη Παντελή, Ελενη Διαμαντοπούλου, Μαρία Αμανατίδη, Δέσποινα Μπαχά, Μαίρη Παναγιώτου, Κέλλυ Δημητρίου, Αυγή Παπαδοπούλου, Ελευθερία Παναγάκου, Άννα Μιμίκου, Νίκος Δαλιάνης, Νίκος Κοντιζάς, Δημήτρης Μίαρης Απόστολος Κυπραίος, Πάνος Δρακόπουλος.

Υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Λυτζέρη, 12 νέοι σκηνογράφοι επιμελούνται σκηνογραφικά και ενδυματολογικά την παράσταση: Βακάλογλου Δέσποινα, Βασιλείου Νικολέττα, Γκινοσάτη Κατερίνα, Γκούστα Ξανθή, Δημητρά Χριστίνα, Δήμου Σοφία, Μαστρακούλη Αναστασία, Μουζίκου Ράνια, Μπιτσαξάκη Ελένη, Παπαδόπουλος Πρόδρομος, Ριζοπούλου Αλίνα, Σιαβίκη Μαρία.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στους: Αναστασόπουλος Σπύρος, Βάσιος Θανάσης, Γύζης Μιχάλης, Μάρα Κατερίνα, Χουντή Έφη.

Στοιχεία θεάτρου

Ευπατριδών 4
Γκάζι
Τηλ. 211 4057249