Τα Μάτια του Έρωτα

Κωμωδία
από 2/12/2017 έως 1/4/2018
  (4,2 / 5,0) από 9 κριτικές
Διονυσία  
7 Μαρτίου 2018
Πολύ δροσερό, πολύ νεανικό, πολύ ευχάριστο. Να αναφέρω ξεχωριστά τις πολύ ωραίες ερμηνείες των ηθοποιών και τη σκηνική αξιοποίηση του βράχου!
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό!
Ελισάβετ Β.  
26 Φεβρουαρίου 2018
Πολύ ποιητικοί διάλογοι, πάρα πολύ ωραίες ερμηνείες! Θέματα και συμπεριφορές που μας απασχολούν καθημερινά. Το σκηνικό εξαιρετικό, πάντρεμα του industrial και του φυσικού βράχου. Ευχάριστη κωμωδία!
Δεν υπήρχε κάτι που να με δυσαρέστησε.
Ευαγγελία  
25 Φεβρουαρίου 2018
Πολύ ωραία η σκηνοθεσία αλλά και οι ερμηνείες των νέων ηθοποιών!! Ευχάριστοι οι διάλογοι και η πλοκή του έργου - με το σκηνικό του βράχου να δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα!
Δεν υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε
Vicky  
25 Φεβρουαρίου 2018
Συμπαθητικός συνοικιακός χώρος, ευχάριστη έκπληξη η παράσταση, διασκεδαστικοί διάλογοι, αξιόλογες ερμηνείες. Ωραία η ενσωμάτωση του φυσικού βράχου στο σκηνικό.Συστήνεται ανεπιφύλακτα η παράσταση, ανεβάζει τη διάθεση.
Λίγο άβολες οι καρέκλες.
Λένα  
24 Φεβρουαρίου 2018
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ μυρίζουν νειάτα κι Ανοιξη που είναι το ίδιο.Ενα μεθυσμένο μελισσολόι που βουίζει ασταμάτητα αφήνοντας στον αέρα τους χυμούς και τη ζωντάνια του.ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ είναι η ματιά του ορμητικού ερωτικού ενθουσιασμού.
''Είδα πόσο τέλεια ήταν και την ερωτεύτηκα.''
Αυτή η ορμή παρασύρει στο διάβα της τα πάντα.Ακόμα κι αυτόν τον ίδιο τον αρχικό ενθουσιασμό.Και παρακολουθείς τον ανεμοστρόβιλλο του πάθους να φέρνει να παίρνει, να αλλάζει να μετατοπίζει, μέσα στον τρελλό σχεδόν διονυσιακό χορό του.
Μέχρι να καταλαγιάσει, και να ξαναμπούν τα πράγματα στη σωστή τους θέση.Ισως πάλι στην αρχική αλλά με γερές πια βάσεις.
''Οταν άρχισα να τη γνωρίζω, είδα ότι δεν ήταν τέλεια και τότε την αγάπησα.''
Ένα άκρως ποιητικό κείμενο συνταιριασμένο με άψογες ερμηνείες κάτω από την έμπνευση του χαρισματικού [μόνο;]
Βασίλη Μαυρογεωργίου μέσα στο μαγικό χώρο του SKROW.
Τα σκηνικά ήταν ο ίδιος ο χώρος του θεάτρου δηλ. η μαγεία. Ο βράχος υπέροχος μέσα στο φωτισμό του. Οταν το θέατρο είναι θέατρο και η τέχνη είναι τέχνη δεν χρειάζεται τίποτ' άλλο.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ είναι μια ωδή στον έρωτα σ' όλες τις εκφάνσεις του.Ωριμος, ανώριμος, καινούργιος, παλιός, ισορροπημένος και μη.Στον έρωτα ''που παίρνει αυτό το τίποτα του αέρα και του δίνει μορφή, χρώμα, ήχο και γεύση.''
Οι αναφορές στο έργο του Σέξπηρ ''Ονειρο καλοκαιρινής ΄νύχτας'' κάνουν το θεατρικό τοπίο ακόμα πιο ονειρικό.
Εζησα μια μαγεία κι οφείλω να πω ότι ήταν μια από τις καλύτερες παραστάσεις που είδα φέτος.
-
Ιγνατια  
24 Φεβρουαρίου 2018
Πέρασε ευχάριστα η ώρα ... Ήταν μια όμορφη κωμωδία
Λίγο άβολα τα καθίσματα κατά τα άλλα μια χαρά
Vasiliki   
15 Φεβρουαρίου 2018
"Τα μάτια του έρωτα"... Μια πολύ ωραία παράσταση, ρομαντική και παράλληλα κωμική πολύ καλά δοσμένη τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά από μια πολύ δεμένη ομάδα.
-
Shakti P.  
13 Φεβρουαρίου 2018
Ἐξυπνη και χιουμοριστική κωμωδία καταστάσεων για τρια ζευγάρια σε διαφορετικές φάσεις της σχέσης τους. Χρησιμοποιεί έξυπνα τις επιρροές του από το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ. Βγάζει άφθονο γέλιο, αλλά δίνει και τροφή για σκέφη. Αρκετά καλό και όλο το κάστ. Έξυπνη χρήση του βράχου που υπάρχει στο πίσω μέρος του θεάτρου.
-
Βινα  
10 Φεβρουαρίου 2018
Ιδιαίτερη σκηνή, ο βράχος δημιουργεί μια ρομαντική κσι ταυτόχρονα άγρια ατμόσφαιρα δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σπήλαιο . Πολύ καλή δουλειά από νέους ηθοποιούς που υποστήριξαν πολύ καλά τους ρόλους τους .
Θα πρέπει στο σημείο που βρίσκεται η εξέδρα των καθισμάτων να τοποθετηθεί κάποια μπάρα για αποφυγή ατυχημάτων
Παράσταση: Τα Μάτια του Έρωτα - Θέατρο: Skrow

Αναλυτική περιγραφή

*βασισμένο στο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ*

Είμαστε όλοι εν δυνάμει καλλιτέχνες. Τα όνειρά μας είναι οι ταινίες της ψυχής μας. Τέλεια σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα από εμάς τους ίδιους.

Στα «Μάτια του έρωτα» τίθενται ερωτήματα για τις βασικές έννοιες που πραγματεύεται το έργο, χωρίς να γυρεύουν μία εξαναγκαστική, τελειωτική και λογική απάντηση.

Γιατί ο έρωτας και ο θάνατος είναι εκ γενετής συνυφασμένοι; Γιατί πασχίζουμε να τακτοποιήσουμε τη ζωή μας και αργότερα πνιγόμαστε σε αυτή την τάξη; Τι είναι πιο επικίνδυνο τελικά; Να είσαι συνεχώς ξύπνιος και σε επιφυλακή ή να αφήνεσαι στον ύπνο; Γιατί πάντα ευχόμαστε να χάσουμε για λίγο τα όριά μας;

Ο έρωτας και το όνειρο, οι δύο μεγαλύτερες ίσως πηγές της ανθρώπινης έμπνευσης, συναντιούνται στην κωμωδία αυτή και υφαίνουν μια πλοκή ανεξάντλητου γέλιου. Σχέσεις που μόλις άρχισαν, σχέσεις που καταρρέουν, σχέσεις παράνομες και ανάλαφρες, υφαίνουν έναν ιστό φτιαγμένο από έρωτα κι όνειρα για τον έρωτα. 

Ηθοποιοί

Κατερίνα Μαυρογεώργη
Γιάννης Λατουσάκης
Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης
Σεραφείμ Ράδης
Ιωάννα Ραμπαούνη
Μαρία Φιλίνη

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Μαρία Φιλίνη
Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
Κουστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα 
Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Bοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος

Στοιχεία θεάτρου

Αρχελάου 5
Παγκράτι
Τηλ. 210 7235842