Τα Καβουράκια

Κωμωδία (1 ώρα)
έως 17/4
5 από 1 αξιολόγηση

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Τα Καβουράκια - Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη

Σύντομη περιγραφή

«Τα Καβουράκια» από την ομάδα peach of art, στο Studio Μαυρομιχάλη. Εμπνευσμένο από τα περίφημα «Καβουράκια» που έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης το 1955, πραγματεύεται την έννοια της ελευθερίας -την ύπαρξη, την ουσία και τα όριά της- μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις και συμβάσεις.

Αναλυτική περιγραφή

Η νέα ομάδα peach of art, αποτελούμενη από τους  αποφοίτους της δραματικής σχολής «Πράξη επτά», αφού έκλεψε τις καρδιές του κοινού και της επιτροπής στο Bob Theatre Festival 2018 κατακτώντας την 3η θέση, επιστρέφει, για 7 μοναδικές παραστάσεις, στο Studio Μαυρομιχάλη!

Αυτή την φορά προτείνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου τους «Τα Καβουράκια», που είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία ερημική παραλία όπου μέχρι εκείνο το μεσημέρι, μία ιδιαίτερα ξεχωριστή οικογένεια έμοιαζε να ζει ήρεμα -ή μάλλον σχεδόν ήρεμα- στην καθημερινή της ρουτίνα. Σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στη θάλασσα... μακριά από το αστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά εκείνο το μεσημέρι, η οικογένεια περίμενε επισκέψεις...

Λέγεται ότι η ιστορία ήταν μια ιδέα της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, αλλά το τραγούδι δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον λαϊκό συνθέτη. Γεγονός που οδήγησε σε κόντρα τους δύο καλλιτέχνες.

Σήμερα, η ομάδα peach of art με σκηνικό μια ερημική παραλία, ζωντανεύει μια νέα εκδοχή της ιστορίας στο θέατρο της οδού Μαυρομιχάλη και υπόσχεται γέλιο, αλλά και συγκίνηση.

Ηθοποιοί

Γιάννης Βασιλώττος
Γιώργος Ημέρης
Ίρις Κατσούλα
Ανδριανή Κυλάφη
Βίνα Σέργη

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί
Κινησιολογία - Χορογραφίες: Έλιο Φοίβος Μπέικο
Κοστούμια: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: Ισιδώρα Αρβανίτη
Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Παμπούκης
Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί
Παραγωγή: What if?
Σύνθεση - Διασκευή κομματιού σποτ: String Demons"
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • 10 ευρώ κανονικό
  • 8 ευρώ μειωμένο

Στοιχεία θεάτρου

Μαυρομιχάλη 134
Εξάρχεια
Τηλ. 210 6453330

Παρατηρήσεις

  • Η παράσταση δεν θα παιχτεί την Τετάρτη 20/3 και θα αντικατασταθεί με παράσταση την Πέμπτη 21/3 στις 18:45