Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα

Παιδικό

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα - Θέατρο: Βαφείο - Λάκης Καραλής

Σύντομη περιγραφή

Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα, το διαχρονικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Θέατρο Βαφείο. Ο αυτοκράτορας είναι ή δεν είναι γυμνός; Η απάντηση δίνεται από τους μικρούς θεατές σε μία διαδραστική παράσταση όπου το ψέμα απογυμνώνεται και η αλήθεια φορά τα πιο ζεστά της ρούχα: αυτά της αυθόρμητης παιδικής ματιάς.

Αναλυτική περιγραφή

Ο Αυτοκράτορας δεν μπορεί να εμφανιστεί στην μεγάλη παρέλαση επειδή δεν έχει καινούργια στολή. Δύο απατεώνες αναλαμβάνουν το ρόλο των ραφτάδων και κλείνονται στη μεγάλη αίθουσα του παλατιού. Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και όλη η πόλη περιμένει να θαυμάσει τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα.

Οι ραφτάδες, οι αυλικοί, ο αυτοκράτορας και οι μεταξύ τους σχέσεις αποτυπώνονται μέσα από διαρκείς εναλλαγές ρόλων και κοστουμιών, συνοδευόμενοι από τις μελωδίες της Μεσογείου. Τα παιδιά συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο παρεμβαίνοντας στην ιστορία, στοιχείο που κάνει την κάθε παράσταση ζωντανή και απρόβλεπτη.

-----------------------------------

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», το κλασικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν είναι ένα από τα πιο διαχρονικά παραμύθια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το ερώτημα που τέθηκε για το στήσιμο της παράστασης ήταν «Πώς θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε την αλήθεια σε έναν ψεύτικο κόσμο;». Η δική μας απάντηση ως ομάδα είναι ότι το θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την αλήθεια μας. Υπό αυτή την έννοια, το στήσιμο της παράστασης είναι η αφήγηση των ρόλων με την εναλλαγή τους μπροστά στα μάτια των θεατών, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Παράλληλα, τους δίνουμε μουσικά ερεθίσματα με τα παραδοσιακά ακούσματα.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο διαδραστικός χαρακτήρας που έχουμε προσδώσει στο έργο, καλώντας τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στην εξέλιξη μιας ζωντανής διαδικασίας και μέσα από μουσικοκινητικά, λεκτικά παιχνίδια και καθοδηγημένους αυτοσχεδιασμούς να καταφέρουν να διαμορφώσουν μαζί μας τη ροή της παράστασης. Στόχος μας, μικροί και μεγάλοι να διασκεδάσουν με τους σπιρτόζικους διαλόγους του έργου και να γίνουν μέρος της δράσης.

Ηθοποιοί

Βίκυ Θαλασσινού
Χρυσάνθη Θεοδόδη
Μαρία Κοτσίρη

Συντελεστές

Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου
Σκηνικό - Κοστούμια: Ηλίας Γραμματικός
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Video

Πρόγραμμα

Στοιχεία θεάτρου

Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115
Βοτανικός
Τηλ. 210 3425637

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 5.0

Παρατηρήσεις

  • Kαθημερινές παραστάσεις για σχολεία με ομαδικό εισιτήριο. Τηλέφωνα κρατήσεων για οργανωμένες παραστάσεις: 210 2286645, 6949 252714 & 6974 807158