Τα δάση στα γόνατα

Κοινωνικό (1 ώρα και 10 λεπτά)
έως 23/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Τα δάση στα γόνατα - Θέατρο: Θέατρο του Νέου Κόσμου

Σύντομη περιγραφή

Τα δάση στα γόνατα, του Άκη Δήμου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Μυστικισμός, παγανισμός και παραδοξότητα, τα Δάση στα Γόνατα αποτελούν όπως και ο «Παλαιός των Ημερών» μια λιτανεία αλλά και ένα δοξαστικό. Μία τελετουργία ιερής και ερωτικής θεοφαγίας σε ένα τοπίο αρχέγονης μέθεξης.

Αναλυτική περιγραφή

Η bijoux de kant σε μια διαρκή αναμέτρηση με το ερώτημα «τι είναι νεοελληνικό έργο σήμερα» συναντά για δεύτερη φορά τον Άκη Δήμου, μετά το" Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα" στο Θέατρο Τέχνης το 2016, με το νέο έργο "Τα Δάση στα Γόνατα".

Με αφετηρία ένα επεισόδιο από το μυθιστόρημα «Ο Παλαιός των Ημερών» του Παύλου Μάτεσι, ο Άκης Δήμου ιστορεί τη ζωή στην ορεινή Αρκαδία των τελευταίων χρόνων του 19ου αιώνα.

Οι τέσσερις ήρωες του έργου, ένας περιφερόμενος θαυματοποιός, ένας χωρικός, η γυναίκα του και ένας πλανόδιος θεατρίνος, διατρέχουν ένα παράφορο τοπίο τριγμών που ακροβατεί ανάμεσα στο Χριστιανισμό και την αρχαιολατρεία, αφηγούμενοι, ο καθένας με τον τρόπο του, τους αναβαθμούς και τα στάσιμα της θρησκείας των δαιμονικών θαυμάτων και των «απαγορευμένων» ερώτων.

Ηθοποιοί

Αλέκος Συσσοβίτης
Πηνελόπη Τσιλίκα
Γιώργος Κοψιδάς
Ντένης Μακρής

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 13 ευρώ
  • Μειωμένο: 10 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Δώμα
Αντισθένους 7 & Θαρύπου
Νέος Κόσμος
Τηλ. 210 9212900