Τα 5 στοιχεία

Μουσικοθεατρικό
από 25/4/2018 έως 9/5/2018
  (5,0 / 5,0) από 3 κριτικές
ΣΟΦΙΑ  
14 Δεκεμβρίου 2017
Η κυρία Άννα Μπουρμά σαν νύφη του δάσους μας ταξίδεψε από την γη στον ουρανό, από από την θάλασσα στα σύννεφα και μας εκτόξευσε στα αστέρια. Μαγευτική παράσταση που μας ταξίδεψε σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από την μουσική και τις εικόνες.
-
ΜΑΡΙΑ  
7 Δεκεμβρίου 2017
Υπέροχη !!!!!! Μαγευτική η φωνή της Άννας Μπουρμά !!!!!
-
Anastasia_ksmt  
27 Απριλίου 2017
Ιδιαίτερη και διαφορετική μουσική παράσταση, που κάνει την όμορφη έκπληξη σε ένα είδος, που οι μόνες ανατροπές μας έρχονταν από το εξωτερικό....Τα ακούσματα ισορροπούν μεταξύ κέλτικης μουσικής και ελληνικού έντεχνου και απογειώνονται από τους ήχους παραδοσιακών μουσικών οργάνων τσαμπούνα, καβάλι, φλογέρα, νταούλι....ταξιδεύεις όλο το βράδυ...ονειρεύεσαι .....πρωτότυπη η σκηνοθετική σύλληψη με τα 5 στοιχεία εμπνευσμένη από τα έργα του Ησίοδου... Η Μπουρμά είναι η αηδονολαλούσα!!! Εγώ έφυγα μετά από 90' με μελωδίες, ν' αντηχούν ακόμα και γαλήνια... ωραία πρόταση για Τετάρτη βράδυ.
-
Παράσταση: Τα 5 στοιχεία - Θέατρο: Αλκμήνη

Σύντομη περιγραφή

Τα 5 στοιχεία στο θέατρο Αλκμήνη. Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεωρία του Ησίοδου, για τα πέντε θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και το ξεχασμένο 5ο στοιχείο, ο αιθέρας ), που αποτελούν και τους νοηματικούς συνδέσμους των τραγουδιών που ερμηνεύει η Άννα Μπουρμά, η οποία αναδεικνύεται σε μια performer σπάνιας πληρότητας, μέσα από την εξαιρετικά χορογραφημένη παρουσία της στη σκηνή. Τραγουδάει, χορεύει, παίζει πιάνο και κρουστά και παρασύρει το κοινό σε μια μουσική - εικαστική μυσταγωγία.

Αναλυτική περιγραφή

"Τα 5 Στοιχεία" της Άννας Μπουρμά μετά από τις δύο sold out προγραμματισμένες παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη παίρνουν παράσταση και θα παρουσιαστούν για μια ακόμα Τετάρτη στις 9 Μαΐου.

Η πρωτοποριακή μουσικό-θεματική παράσταση που εμπνεύστηκε η Άννα Μπουρμά, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Απρίλιο 2016. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 sold out παραστάσεις και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.

Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μυσταγωγική, ψυχαναλυτική και παράλληλα τελετουργική παράσταση γεμάτη μουσική, ερμηνείες, εικόνες, χορό και μοναδικές αφηγήσεις. Μας ταξιδεύει στον κόσμο των στοιχείων της φύσης, φωτιά, νερό, αέρας, γη και συμφώνα με τον Ησίοδο και τον αιθέρα.

Η Άννα Μπουρμά είναι μια ερμηνεύτρια πολυδιάστατη, τραγουδάει, παίζει κλασσικό πιάνο, νταούλι και έχει σκηνοθετήσει, χορογραφήσει και φωτίσει αυτήν την παράσταση. Η ερμηνεία της και η παρουσία της στην σκηνή έχει έναν απόκοσμο χαρακτήρα αποδεικνύοντας ότι είναι είναι ερμηνεύτρια υψηλών επιδόσεων και αισθητικής.

Ο συνθέτης, στιχουργός και κειμενογράφος Τάκης Μπουρμάς υπογράφει μουσικές, στίχους και κείμενα που εισάγουν τους θεατές στον κόσμο των πέντε στοιχείων. Σύγχρονες τεχνικές όπως, computer programming & projection mapping δίνουν την νότα της τεχνολογίας στο μαγικό αυτό ταξίδι. Όργανα μοναδικά όπως σε πολλούς το άγνωστο ντουντούκ εμφανίζονται στην παράσταση και δίνουν την συγκίνηση μέσα από την ανθρώπινη πνοή.

Συντελεστές

Κείμενα - Ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες - Φωνή - Αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα: Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά: Vartan Abovian
Ήχος: Ηλίας Λάκκας
Φώτα: Μανώλης Μπράτσης, Άννα Μπουρμά
Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Φωτογραφίες παράστασης: Τζωρτζίνα Πιτιανούδη
Ξηρός Πάγος: Φραγκίσκος Δασύρας
Παραγωγή: AFM RECORDS | Θεοδόσιος Φράγκος
Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις: Χρήστος Καρυώτης
Επικοινωνία -Δημόσιες Σχέσεις: Άντζυ Νομικού

Video

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650