Σχήματα

Δράμα
έως 28/2

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Σχήματα - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Σχήματα, του Νίκου Ρουμπάκη, στο θέατρο 104. Ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας που διαπραγματεύεται την ενηλικίωση του ατόμου υπό την σκιά της απώλειας. Μία αέναη αναμονή.

Αναλυτική περιγραφή

Μια αστεία τραγωδία για την κωμικότητα της παιδικής σκέψης ή μια μαύρη κωμωδία, για την απουσία. Τρία αδέρφια, ο Φρίτζ, η Ιρένε και η Γιούτα, παρατηρούν τον ουρανό. Στέκονται ή κάθονται. Στο οπτικό τους πεδίο ένα νησί κι ένας ήλιος που καίει πάντα. Απέναντι, η θάλασσα και ο ουρανός, εκει που τα όρια πλέκονται. Έτσι ακριβώς πλεγμένα το φανταστικό με το πραγματικό, το ανούσιο με το ουσιαστικό, το ορατό με το αόρατο.

Τα σύννεφα μοιάζουν με βαμβάκι, μερικά μοιάζουν και με καπνό, σίγουρα όμως, τα περισσότερα μοιάζουν με βαμβάκι, ενώ η μέρα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

Ένα σύννεφο που αλλάζει σχήματα, μα διαρκώς μοιάζει με τη μαμά. Η φαντασία απαγορεύεται δια ροπάλου. Αν παραβείς τον κανόνα, η τιμωρία είναι βαριά.

Σου αφαιρείται το όνομα δια βίου και αποκαλείσαι ως ‘αυτό’ ή ‘εκείνο’, ποτέ ‘εσύ’.

-“Πότε θα’ ρθει η μαμά;” 

-“Μα η μαμά δε θα’ ρθει Ιρένε”

Ο Χοντρός Κύριος με το μουστάκι, ήρωας ‘παραμυθιού’ ενός πραγματικού κόσμου, έρχεται για να γκρεμίσει τον δικό τους κόσμο, όσο κοντά ή μακριά κι αν φτάνει το βλέμμα τους...

Ηθοποιοί

Νίκος Ρουμπάκης
Αναστασία Σιωπίδου
Γεωργία Χουχούμη

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου 
Κείμενο: Νίκος Ρουμπάκης
Κατασκευή Σκηνικού: Βαγγέλης Παπάς 
Βοηθός σκηνοθέτη: Σίσσυ Θεοφίλου

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος:12 ευρώ
  • Μειωμένο: 8 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3