Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

Κοινωνικό
ΠΡΟΣΕΧΩΣ από 8/10 έως 29/1

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

Σύντομη περιγραφή

Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι στο θέατρο Cartel. Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Ζάπας, «ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» Cineuropa, γνωστός από την συνεργασία του με τον Larsvon Trier και την περιβόητη Zentropa.

Δύο πρόσωπα συναντιούνται, ο Ντήλερ και ο Πελάτης: έχουμε έναν διάλογο. Είναι όμως ένας φιλοσοφικός διάλογος στο ύφος εκείνων του 18ου αιώνα, ή μήπως πιο απλά η είσοδος δύο κλόουν; Πιθανόν και τα δύο, συναρμοσμένα με μια ελευθερία γραφής τεράστια... (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Αναλυτική περιγραφή

Πελάτης: Δεν φοβάμαι να χτυπηθώ, με φοβίζουν όμως οι κανόνες που δεν γνωρίζω. Ντήλερ: Δεν υπάρχουν κανόνες· υπάρχουν μόνον μέσα· υπάρχουν μόνον όπλα.
«Ενας Πελάτης κι ένας Ντίλερ. Μια συναλλαγή. Δύο άντρες. Δύο πολεμιστές. Δύο σύμβολα ενός κόσμου πριν την έλευση του πολιτισμού, όπου επικρατούσαν τα ένστικτα. Αλλά κι ενός μετα-πολιτισμού που έρχεται και είναι το ίδιο ακραίος, ενστικτώδης, ακαριαίος. Δύο αρχέγονοι άνθρωποι που όμως καθρεφτίζουν την σύγχρονη κοινωνία όσο κανείς» γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Κώστας Ζάπας.
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυανεβασμένα διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, ο οποίος ανανέωσε όσο κανείς το Γαλλικό θέατρο και αναφέρεται στην ανθρώπινη συναλλαγή στον σύγχρονο κόσμο.
-----------------------------------
Ερμηνεύουν ο Δημήτρης Γεωργαλάς, πρωταγωνιστής του Πατρίς Λεκόντ στην ταινία «Το κορίτσι στην γέφυρα» με τους Βανέσα Παραντί και Ντάνιελ Οτέιγ και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και της Ομάδας Cartel.
Η μετάφραση είναι του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF.
Τους φωτισμούς της παράστασης έχει σχεδιάσει ο διευθυντής φωτογραφίας Μιχάλης Μπούρης. Βοηθός παραγωγής η Ελλη Τσιτσιπά. Το sound design θα επιμεληθεί ο Ηλίας Φλάμμος. Φωτογραφίες Στέφανος Κοσμίδης.

Ηθοποιοί

Δημήτρης Γεωργαλάς
Θάνος Κώτσης

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μπερνάρ-Μαρί Κολτές
Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάπας
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Βοηθός παραγωγής: Ελλη Τσιτσιπά
Sound design: Ηλίας Φλάμμος
Φωτογραφίες: Στέφανος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Σοφία Αδαμίδου

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Μειωμένο: 8 ευρώ
  • Ανέργων: 5 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Μικέλη 4 & Αγίας Άννης
Βοτανικός
Τηλ. 693 9898258

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.0
Facebook: 4.8