Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

από 15/10/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

Σύντομη περιγραφή

Ο Κώστας Ζάπας σκηνοθετεί το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη στο θέατρο Cartel. Δύο πρόσωπα συναντιούνται, ο Ντήλερ και ο Πελάτης: έχουμε έναν διάλογο. Είναι όμως ένας φιλοσοφικός διάλογος στο ύφος εκείνων του 18ου αιώνα, ή μήπως πιο απλά η είσοδος δύο κλόουν; Πιθανόν και τα δύο, συναρμοσμένα με μια ελευθερία γραφής τεράστια... (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αναλυτική περιγραφή

Πελάτης: Δεν φοβάμαι να χτυπηθώ, με φοβίζουν όμως οι κανόνες που δεν γνωρίζω. Ντήλερ: Δεν υπάρχουν κανόνες· υπάρχουν μόνον μέσα· υπάρχουν μόνον όπλα.
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυανεβασμένα διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, ο οποίος ανανέωσε όσο κανείς το Γαλλικό θέατρο και αναφέρεται στην ανθρώπινη συναλλαγή στον σύγχρονο κόσμο.
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Ζάπας, «ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» Cineuropa, γνωστός από την συνεργασία του με τον Lars von Trier και την περιβόητη Zentropa.
Η μετάφραση είναι του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη.
Ερμηνεύουν ο Δημήτρης Γεωργαλάς, πρωταγωνιστής του Πατρίς Λεκόντ στην ταινία «Το κορίτσι στην γέφυρα» με τους Βανέσα Παραντί και Ντάνιελ Οτέιγ και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και του Τεχνοχώρου Cartel.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια τα έχει αναλάβει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF.
Τον φωτισμό της παράστασης θα σχεδιάσει ο διευθυντής φωτογραφίας Μιχάλης Μπούρης.
Το sound design θα επιμεληθεί ο Ηλίας Φλάμμος.
Χορηγός των εντύπων της παράστασης οι Εκδόσεις Άγρα, από τις οποίες κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό έργο του Κολτές.

Ηθοποιοί

Δημήτρης Γεωργαλάς
Θάνος Κώτσης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάππας
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Sound design: Ηλίας Φλάμμος
Συμπαραγωγή: Minus Pictures Films & Τεχνοχώρος Cartel

Στοιχεία θεάτρου

Μικέλη 4 & Αγίας Άννης
Βοτανικός
Τηλ. 693 9898258

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.1
Facebook: 4.8