Σταχτομπούτα

Κωμωδία
από 2/2/2018 έως 30/3/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Σταχτομπούτα - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Σταχτομπούτα στο θέατρο 104. Η Σταχτομπούτα και η πιστή της φίλη, το Βλαχαδερό, καταφθάνουν στο σήμερα και αφηγούνται μια πειραγμένη εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας. Μια μουσικοθεατρική σάτιρα που διακωμωδεί την ανάγκη μας για παραμύθι, τις στερεοτυπικές ερωτικές σχέσεις και την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Αναλυτική περιγραφή

Από την τσαρική Ρωσία στον κόμβο Κηφισίας, από την κλασική μουσική στη μέταλ, από το μπαρόκ στο μίνιμαλ και από το μίνιμαλ στο κιτς. Και πάλι πίσω.

Το υπερθέαμα “Σταχτομπούτα” πραγματεύεται την υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να συμπληρωθεί υπαρξιακά αναζητώντας τον ιδανικό Υπερσύντροφο. Από την υπερανάγκη της αυτοεπιβεβαίωσης η συνείδησή του τον οδηγεί στην ερωτική ολοκλήρωση μέσα από την προβολή του Υπερθέλω του σ 'έναν Υπερκαθρέφτη.

Πραγματικός σκοπός λοιπόν της μανιώδους υπεραναζήτησης του Υπερσυντρόφου είναι ο αντικατοπτρισμός του αλλούτερου εαυτού. Η συνάντηση με το υπερείδωλο του Υπερεγώ. Και αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας αυτής της αναζήτησης είναι η πλασματική δημιουργία ενός Υπερήρωα. Ενός αλάνθαστου, ακλόνητου, ατέρμονου Υπερανθρώπου. Υπεράνθρωποι όμως υπάρχουν μόνο στα Υπερσύμπαντα. Γι' αυτό κι εμείς θα πάμε υπερρεαλιστικά, αγκαλιάζοντας θερμά την υποκουλτούρα, να γίνουμε υπερήρωες και να ταξιδέψουμε στο υπερσύμπαν κάποιου παραμυθιού.

Ηθοποιοί

Βαλέρια Δημητριάδου
Αθανασία Κουρκάκη

Συντελεστές

Κείμενο - Σύλληψη ιδέας: ValSia
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοντακιώτης Στέργιος
Σκηνικά - Κοστούμια: Κλημενώφ Δήμος
Μουσική επιμέλεια: ValSia
Φωτογραφίες: Χατζηαγγελάκης Σπύρος

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020