Σεξ λεξικόν - Η επιστήμη του έρωτα

Κωμωδία
από 2/10/2017 έως 3/4/2018
  (4,5 / 5,0) από 2 κριτικές
ΔΗΜΗΤΡΑ  
23 Μαρτίου 2018
- πραγματεύεται τον νεανικό έρωτα, την άγνοια και την αθωότητά του στα τέλη της δεκαετίας του 70.
- πολύ ωραίες ερμηνείες και από τους δύο ηθοποιούς
- με βαρέθηκα καθόλου, σε κάποια σημεία πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου
- το ηλικιακό κοινό που παρακολούθησε τη συγκεκριμένη παράσταση μαζί μας ήταν 25-35! Αυτό δεν το περίμενα να το δώ...! Εξεπλάγην ευχάριστα
-
Αιμιλια  
23 Φεβρουαρίου 2018
Πολυ ωραιο κειμενο! Μια παρασταση με πολλη νοσταλγια και γλυκα!
.
Παράσταση: Σεξ λεξικόν - Η επιστήμη του έρωτα - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Σεξ λεξικόν - Η επιστήμη του έρωτα στο θέατρο 104. Το «Σεξ Λεξικόν» είναι ο οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια, στο ταξίδι της ενηλικίωσης. Πρόκειται για ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, ένα «παράλογο» εγχειρίδιο που θα μπερδέψει τους πρωταγωνιστές μας και θα δημιουργήσει τη βάση για μία αληθινή και ευαίσθητη κωμωδία.

Αναλυτική περιγραφή

«Έρως: Αρχή και τέλος της ζωής. Όμως, προσοχή, διότι ο κίνδυνος παραμονεύει. Η ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας, τα μικτά σχολεία, η υποχώρηση της σεμνοτυφίας, οι εξοχές, τα θαλάσσια μπάνια, ο κινηματογράφος, η σύγχρονη λογοτεχνία, η μόδα που αποκαλύπτει το ανθρώπινο σώμα (μίνι φούστα, κολλητά παντελόνια) και χίλια άλλα, πολλά και ποικίλα, συμβάλλουν ώστε το σεξ-στοιχείο να υπερτερεί σε βάρος του ρομάντσου και της αισθηματολογίας» (απόσπασμα από το Σεξ Λεξικόν).

Τι γινόταν όταν ένα νεαρό ζευγάρι - το έτος 1978 - επιχειρούσε να κάνει έρωτα για πρώτη φορά; Σχεδόν κανείς δε θυμάται πια...

Στο θέατρο 104, όμως, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, οι παλιοί θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν ότι όλα είναι διαφορετικά από τότε, αλλά η πρώτη φορά δεν αλλάζει είτε συμβαίνει στην εποχή του cyber sex είτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η Κάτια και ο Τάκης, οι χαρακτήρες της κωμωδίας «Σεξ Λεξικον - Η επιστήμη του έρωτα» είναι δυο πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή. Κάποτε υπήρξαν . Και ήταν υπέροχοι. Και οι δυο τους.

Γι αυτό το αθηναϊκό κοινό τους λάτρεψε. Κι έτσι το «Σεξ Λεξικόν» επιστρέφει στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου 104 στις 2 Οκτωβρίου με νέα διανομή, φρέσκια ματιά και πολλές ανατροπές.

Η Φωτεινή Αθερίδου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης πρωταγωνιστούν στην sold out επιτυχία της περσινής θεατρικής σεζόν «Σεξ Λεξικόν - Η επιστήμη του έρωτα». Μια κωμική ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δυο νέων ανθρώπων και με έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό στις άκαμπτες ερωτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις της παλιάς Ελλάδας, του 20ου αιώνα, όπου η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει «ανεξέλεγκτες σεξ-επαφές» και ο άντρας «πρέπει να αποφεύγει την αυτοϊκανοποίηση για να μην πάθει νευρώσεις».

Το «Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα» είναι ένα νεοελληνικό έργο από τον Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο, δημοσιογράφο και βραβευμένο με το βραβείο Μπότση.

Με χιούμορ, τρυφερότητα και φρέσκια ματιά η σκηνοθέτις Αγγελίτα Τσούγκου διεισδύει σ΄έναν ξεχασμένο χρόνο για να θυμίσει στο κοινό λέξεις, έννοιες, σκέψεις , μια ολόκληρη υπέροχη εποχή.

Μια επιτυχημένη συνάντηση στο θέατρο 104 που συζητήθηκε πολύ την περσινή χρονιά, την αγάπησε το κοινό και η κριτική την υποδέχτηκε με φράσεις , όπως: "ευτυχής θεατρική στιγμή", "παράσταση γεμάτη αγάπη, κέφι και ταλέντο", "σαν την πλοκή ενός παραμυθιού στη μοντέρνα εκδοχή του'".

Ηθοποιοί

Φωτεινή Αθερίδου
Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Συντελεστές

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος
Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου
Επιμέλεια κίνησης: Ερμίρα Γκόρο
Σκηνικά - Κοστούμια: Σάντρα Σωτηρίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020