Σαβουάρ Βιβρ

Κοινωνικό
από 19/11/2018 έως 18/12/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Σαβουάρ Βιβρ - Θέατρο: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σύντομη περιγραφή

Σαβουάρ Βιβρ, των Χριστίνα Ροκαδάκη & Νεκτάριου Σμυρνάκη, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Μια ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το τέρας εντός του και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

Αναλυτική περιγραφή

Ένα ζευγάρι, με όλη την κοσμική γνώση στα χέρια του, μας περιγράφει ένα εγγυημένο σχέδιο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς από την ώρα της γέννησής του και σε κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή της ζωής, έτσι ώστε να μην αφήσει τους φόβους του να τον κυριεύσουν, πράγμα καταστροφικό για τον ίδιο και τους γύρω του.

Είναι, όμως, ικανό ένα πρωτόκολλο κανόνων κι εθιμοτυπιών να μας διαφυλάξει από τις δυσκολίες της ζωής; Μπορούν όλες αυτές οι τελετουργίες που διέπουν την κοινωνική μας ζωή να μας προστατεύσουν από τις αγωνίες μας ή μήπως αποτελούν ένα εύρημα διαφυγής από ό,τι μας φέρνει σε πραγματική αμηχανία;

Μέσα από την επιλογή έντονης φόρμας και την εναλλαγή ρόλων και διαθέσεων, ένας άντρας και μια γυναίκα παραδίδουν ένα ανορθόδοξο μάθημα ευπρέπειας που καταλήγει σε μια σειρά αποκαλύψεων για την ανεξέλεγκτη φύση που όλοι κρύβουμε.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία» του Jean-Luc Lagarce (εκδόσεις Άγρα, 2015).

Ηθοποιοί

Χριστίνα Ροκαδάκη
Νεκτάριος Σμυρνάκης

Συντελεστές

Μετάφραση: Κώστας Κατσουλάρης
Σύλληψη - Δραματουργία: Χριστίνα Ροκαδάκη, Νεκτάριος Σμυρνάκης
Επιμέλεια κίνησης: Νίκος Καλύβας
Κοστούμια: Βασιλική Σουρρή
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Φωτισμοί: Ανδριάνα Δακανάλη

Στοιχεία θεάτρου

Κύπρου 91Α
Κυψέλη
Τηλ. 213 0040496, 694 5348445