Σαν παλιό σινεμά

Μουσικοθεατρικό
από 13/2/2018 έως 25/2/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Σαν παλιό σινεμά - Θέατρο: Τριανόν

Σύντομη περιγραφή

Σαν παλιό σινεμά, μια μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο στον Κινηματογράφο Τριανόν. Τέσσερις χορευτές μάς μεταφέρουν αυτούσια την ατμόσφαιρα των διαχρονικών μιούζικαλ του Ελληνικού Κινηματογράφου, ενώ ο ίδιος ο Φώτης Μεταξόπουλος κλείνει την παράσταση με μία προσωπική χορογραφία - έκπληξη. Το σκηνικό συμπληρώνεται με προβολές πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, με σκηνές από τις αξέχαστες ταινίες στις οποίες πρωτοακούστηκαν τα τραγούδια αυτά.

Αναλυτική περιγραφή

Ο κινηματογράφος Τριανόν παρουσιάζει το μουσικό σύνολο A Capella σε μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.

Μία φρέσκια καλλιτεχνική πρόταση βασισμένη σε τραγούδια με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε, τραγουδήσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες της λαμπρής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Πλέσσα, Σ. Ξαρχάκου κ.ά. που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο οι μεγάλοι ηθοποιοί μας.

Η παράσταση καλεί το κοινό σε μια μουσική διαδρομή που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών της δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρόκειται για ένα ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας, που μέσω του χορού, του τραγουδιού και μιας πλούσιας εναλλαγής κοστουμιών, καθηλώνει και μαγεύει.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Πεφάνη (τραγούδι), Άρτεμις Γαϊτάνου (τραγούδι, χορός, βιολί & ακορντεόν), Τίνα Αλεξοπούλου (τραγούδι) και ο Άγγελος Ανδριανός (σολίστ)
Φιλική συμμετοχή ο Γιώργος Ζαμπέτας, εγγονός του αείμνηστου Ζαμπέτα
Παίζουν οι μουσικοί: Μάριος Παπαδόπουλος (πιάνο/ενορχηστρώσεις), Γιώργος Ξενοκώστας (μπουζούκι/μαντολίνο), Τάσος Νικολής (ακορντεόν), Νάνσυ Αγγελάκη (κρουστά)
Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Φώτης Μεταξόπουλος
Χορευτές: Κοσμάς Μεταξοπουλος, Κατερίνα Μεταξοπούλου, Harout Khachikian, Toulin Millet Piskioul
Κομμώσεις - Μακιγιάζ: Χριστίνα Πρίνου
Οπτικά εφέ: Κωνσταντίνος Λιόντος

Στοιχεία θεάτρου

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101)
Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 210 8215469