Ρωγμές

Κοινωνικό
έως 27/1

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ρωγμές - Θέατρο: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Σύντομη περιγραφή

Ρωγμές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Η παράσταση βασίζεται σε έρευνα και πραγματικές συνεντεύξεις. Ένας πρώην ιδεολόγος, μια πρώην αθλήτρια του στίβου, μια πρώην φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, ένας πρώην στατιστικός αναλυτής και μια πρώην μποέμ, σε αναζήτηση του μέλλοντα εαυτού τους, αποφασίζουν να απαντήσουν σε μία αγγελία εύρεσης εργασίας που προσφέρει μια μοναδική θέση με αμοιβή σκανδαλωδώς ικανοποιητική. Τα «χρόνια» που θα μοιραστούν οι 5 υποψήφιοι στην αίθουσα αναμονής για την επικείμενη συνέντευξη θα είναι καθοριστικά.

Αναλυτική περιγραφή

«Ζητείται γυναίκα ή άνδρας έως τριάντα πέντε ετών με ισχυρή προσωπικότητα, ευκολία στη σύλληψη καινοτόμων ιδεών, εχεμύθεια και πλήρη διαθεσιμότητα, χωρίς άλλες υποχρεώσεις. Προσόντα που θα εκτιμηθούν είναι η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων, η δημιουργικότητα, η απόδοση υπό συνθήκες πίεσης, η τήρηση αυστηρών προθεσμιών, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία.

Μεταπτυχιακές σπουδές και ξένες γλώσσες θα λειτουργήσουν ενισχυτικά. Εναλλακτικά ζητούνται άτομα εύπλαστα, χωρίς προηγούμενη εμπειρία με όρεξη να μάθουν και θέληση να αγκαλιάσουν τις αξίες της εταιρίας μας. Αμοιβή σκανδαλωδώς ικανοποιητική.»

Ζητείται άνθρωπος να μας διαθέσει το χρόνο του. Χρόνο συμπυκνωμένο, ουσιαστικό, γεμάτο στιγμές. Χρόνο συνεχόμενο που καλπάζει ασταμάτητα προς τα μπρος. Χρόνο που πάγωσε γεμίζοντας το χώρο έντονη δυσφορία ή απύθμενη συγκίνηση. Χρόνο που έφυγε, σπαταλήθηκε και δε θα ξανάρθει. Χρόνο ελεύθερο, ξέγνοιαστο, δίπλα σε κάποια παραλία. Χρόνο ασφυκτικό κάτω από το βάρος αυστηρών προθεσμιών. Χρόνο γραμμικό, χρόνο κυκλικό, έσχατο χρόνο. Χρόνο που γεννά και χρόνο που γεννιέται. Ζητείται άνθρωπος να μας διαθέσει αυτό το τόσο σχετικό, αλλά και τόσο συγκεκριμένο, που είναι η ίδια του η ύπαρξη.

Η ομάδα «Γιαξεμπόρε», μετά την παράσταση «Πέρασε ένας χρόνος», επιστρέφει με τη νέα της δουλειά «Ρωγμές ή αλληλουχικά στάδια συστημικού εντροπισμού». Ακολουθώντας το γνώριμο πια τρόπο της προσωπικής έρευνας και των συνεντεύξεων, η ομάδα δημιουργεί ένα κείμενο και μια παράσταση (devised theatre) που έρχονται αντιμέτωπα με την έννοια του χρόνου, τόσο του προσωπικού/υποκειμενικού όσο και του συλλογικού/αντικειμενικού. Σε μια κοινωνία που ο χρόνος λογίζεται κυρίως ως χρήμα και που ποτέ δεν είναι αρκετός, οι ήρωες βιώνουν στιγμές-ρωγμές που τους οδηγούν να αναρωτηθούν τι, τελικά, έχει πραγματικά αξία.

Διανομή

Δήμητρα Δρακοπούλου - Δανάη
Τρύφωνας Ζάχαρης - Τάσος
Ιάκωβος Μηνδρινός - Ιάσονας
Σεμίνα Πανηγυροπούλου - Σοφία
Λυγερή Ταμπακοπούλου - Λουκία

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Δραματουργική Σύνθεση: Ναταλία Στυλιανού
Φωτισμοί - Σκηνικά - Κοστούμια: Ομάδα Γιαξεμπόρε
Πρωτότυπη Μουσική: Σπύρος Καλλιβωκάς
Φωτογραφίες: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Γραφιστικά: Blackspace
Κοινωνικά Δίκτυα: Δημήτρης Κακαβούλας
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση παραγωγής: Λία Κίκερη

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Ελεύθερη είσοδος με προαιρετική συνεισφορά

Στοιχεία θεάτρου

Λεωφ. Συγγρού 143
Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9315600

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 4.5

Παρατηρήσεις

  • Απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 6947629055
  • Η παράσταση πραγματοποιείται στα παλιά γραφεία του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, στον 7ο όροφο του κτηρίου της Συγγρού 143, τα οποία σήμερα χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικός χώρος