Ψηλά από τη γέφυρα

Δράμα
από 15/2/2018 έως 27/5/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Ψηλά από τη γέφυρα - Θέατρο: Εθνικό Θέατρο

Σύντομη περιγραφή

«Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ. Ένα από τα εμβληματικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου από 15 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η καταστροφική "εμμονή" του Έντι Καρμπόνε για την ορφανή ανιψιά του... Υπερπροστασία και παράνοια... Προδοσία...

Αναλυτική περιγραφή

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50. Ενας Ιταλός μετανάστης, ο Έντι Καρμπόνε εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί.

Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας.

Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στην ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

To Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά από τη γέφυρα».

Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά ως μονόπρακτο στο Θέατρο Coronet του Μπρόντγουέι τον Σεπτέμβριο του 1955. Ο Μίλλερ το ξαναδούλεψε δίνοντάς του δίπρακτη μορφή για τον Πίτερ Μπρουκ που ανέβασε το έργο στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο (1956).

Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 15 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή, με τον Γιώργο Κιμούλη, μέσα από τη διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη. Oι δυό τους συνυπογράφουν και τη μετάφραση του έργου.

Ηθοποιοί

Γιώργος Κιμούλης
Μαρία Κεχαγιόγλου
Νίκος Χατζόπουλος
Ηλιάνα Μαυρομάτη
Στάθης Παναγιωτίδης
Αλέξανδρος Μαυρόπουλος
Κώστας Φαλελάκης
Πάρις Θωμόπουλος
Τάσος Πυργιέρης
Νικόλας Χανακούλας
Ίλια Αλγκάερ
Κώστας Κοράκης
Θάλεια Γρίβα
Γιώργος Ματζιάρης
Αναστάσης Συμεών Λαουλάκος

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης, Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Αγνή Παπαδέλη - Ρωσσέτου
Βίντεο: Γιώργος Ζώης
Βοηθός σκηνογράφος: Τότα Πρίτσα
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάλεια Γρίβα
Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Καλκάνης
Φωτογράφος παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

Στοιχεία θεάτρου

Κτίριο Τσίλλερ
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
Ομόνοια
Τηλ. 210 5288170

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.6
Facebook: 4.6