Πρόβα με τον Αριστοτέλη

Κοινωνικό
από 16/10/2017 έως 30/1/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Πρόβα με τον Αριστοτέλη - Θέατρο: Αλκμήνη

Αναλυτική περιγραφή

«Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό, είναι το θέατρο και η φιλοσοφία» Νίτσε

Οι δύο αυτοί ετερόμορφοι τρόποι υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στον διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στην ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει.

Η απόπειρα του Θεοδόση Πελεγρίνη να συζευχθούν επί Σκηνής οι δυο αυτοί δύο τρόποι προσέγγισης της ζωής επιχειρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η "Πρόβα με τον Αριστοτέλη" είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά τη διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και, κυρίως, σχέσεις εξουσίας.

Καθένα από τα πρόσωπα επί Σκηνής επιχειρεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει. Η νέα γυναίκα με τη θηλυκότηταάτης και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια και αλαζονεία ενίοτε προβάλλει τη γνώση που διαθέτει, δημιουργούν σχέσεις επιβολής - όλοι τους για να αναδείξουν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους.

Παρακολουθώντας ο θεατής την "Πρόβα με τον Αριστοτέλη" έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει με αβίαστο και ανώδυνο τρόπο τη ζωή και το στοχασμό του Αριστοτέλη, ο οποίος με το πολυσχιδές έργο του αναδείχθηκε σε κορυφαία πνευματική μορφή όλων των εποχών.

Ηθοποιοί

Θεοδόσης Πελεγρίνης
Βασίλης Τριανταφύλλου
Δώρα Χουρσανίδου

Συντελεστές

Θεατρολογική επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650