Προμηθέια

Performance Διασκευή
από 10/10/2018 έως 12/10/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Προμηθέια - Θέατρο: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σύντομη περιγραφή

Προμηθέια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια πολυμεσική διασκευή του μύθου του Προμηθέα. Η κολεκτίβα καλλιτεχνών Medea Electronique συνεχίζει την έρευνά της στον μύθο, επιχειρώντας να εξερευνήσει τα όρια της τεχνολογίας, και να δημιουργήσει μια νέου τύπου δραματουργία: Την ποιητική της ψηφιακής εποχής.

Αναλυτική περιγραφή

Μπορεί η τεχνολογία να είναι ποιητική; Ο Προμηθέας είναι πλέον ελεύθερος και περιπλανιέται. Οι θεοί έχουν πεθάνει. Αφού έδωσε τη φωτιά-τεχνολογία στους ανθρώπους, τους παρατηρεί: με τη φωτιά επιχειρούν να ζήσουν καλά, να φτάσουν στο παραπέρα. Νιώθουν παντοδύναμοι. Είναι παίκτες και παίγνια, και το παιχνίδι του κόσμου συνεχίζεται.

Ως εκδοχές της φωτιάς - τεχνολογίας εμφανίζονται η μουσική, η ποίηση, το σώμα του χορευτή, η ψηφιακή διαδραστική τεχνολογία.

Μια παράσταση - παρτιτούρα, που οδηγείται από τις μουσικές συνθέσεις, τα ηχοτοπία και τους αυτοσχεδιασμούς των μουσικών, του λυρικού τραγουδιστή και των χορευτών επί σκηνής. Νήμα το ανθρώπινο σώμα, έτσι όπως το χορογραφεί και το θέτει σε κίνηση η γαλλική ομάδα χορού Cie Sébastien Perrault, με την ήδη υπάρχουσα εμπειρία στις σύγχρονες αναπαραστάσεις του μύθου.

Και έπειτα, ο Λόγος, πάντα παρών: Το ποιητικό κείμενο ρέει καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, συντεθειμένο από αποσπάσματα της τραγωδίας Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, και στίχους που η Medea Electronique έφτιαξε ειδικά για την παράσταση.

Το video mapping, τα live visuals, το live electronics και η διάδραση ήχου - εικόνας - σώματος ως άλλος ραψωδός, υφαίνουν την ιστορία.

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Medea Electronique
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης, Δημήτρης Τίγκας, Guido de Flaviis
Δραματουργία: Αγγελική Πούλου
Χορογραφία: Sébastien Perrault
Video mapping, live visuals, motion tracking: Βίκυ Μπισμπίκη
Interactive system application: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Σωτήρης Υφαντής
Αγγλική μετάφραση κειμένου: Ηρώ Ακριβού
Εκτέλεση Παραγωγής: Ηρώ Ακριβού
Λυρικό τραγούδι: Μάριος Σαραντίδης
Χορός: Marie Laure Caradec, Steven Hervouet, Sébastien Perrault

Στοιχεία θεάτρου

Πειραιώς 206
Ταύρος
Τηλ. 210 3418550