Πώς Βγαίνουμε από το Βυθό Παρακαλώ;

Παιδικό
από 4/11/2018 έως 27/1/2019
5 από 6 αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Πώς Βγαίνουμε από το Βυθό Παρακαλώ; - Θέατρο: 104

Σύντομη περιγραφή

Πώς Βγαίνουμε από το Βυθό Παρακαλώ; βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα», από την ομάδα Hippo Theatre Group, στο θέατρο 104. Το κείμενο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας, ανατρέποντας στερεότυπα μέσα από κωμικές καταστάσεις, συγκινητικές στιγμές και έντονη δράση.

Αναλυτική περιγραφή

Με βάση τη συναρπαστική πλοκή, η ομάδα Hippo χτίζει μια παράσταση όπου κυριαρχεί το σωματικό θέατρο, οι έξυπνοι διάλογοι, η μουσική, το τραγούδι, η φαντασία. Με χιούμορ και ευαισθησία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάζεται ένα πολυεπίπεδο θέαμα μεγάλης αισθητικής αξίας και νοηματικής πυκνότητας.

Θέμα της παράστασης είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

Ηθοποιοί

Γιώργος Αλεβυζάκης
Νατάσσα Καλογήρου

Συντελεστές

Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Ηippo Theatre Group
Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος
Σκηνοθεσία - Μουσική - Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Group, Καλλιόπη Φύκαρη

Στοιχεία θεάτρου

Ευμολπιδών 41
Γκάζι
Τηλ. 210 3455020

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3