Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής

Δράμα
από 10/1/2019 έως 10/2/2019
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής - Θέατρο: Bios

Αναλυτική περιγραφή

Έργο για μια μητέρα, της οποίας τον άντρα έχει πατήσει το τρένο. Η κόρη και η φίλη της τη βοηθούν να αποδεχθεί το γεγονός του θανάτου και να επανασυνδεθεί με τον κόσμο. Ταυτόχρονα οι δύο αυτές γυναίκες ερωτεύονται ενώ αγωνιούν για την ιστορίας της τέχνης, την αισθητική τύφλωση, το παγόβουνο στο λαιμό.

Μια παράσταση με όρους γλωσσικού και εικαστικού κολάζ, ένα δείγμα της ανθρωπότητας, το σήμερα και η νύξη. Το θέατρο ως ποίηση, η γλυπτική ως χορός, η τέχνη ως ερωτική σύνθεση.

 

 

Σημείωμα της δημιουργού

“Ξεκίνησα να γράφω το έργο κοιτάζοντας μια διαρροή ενός αποχετευτικού, η ιστορία ήρθε μετά. Η αφετηρία ήταν η ευκολία με την οποία αποπροσανατολίζεται το βλέμμα. Η στάση μας απέναντι στον θάνατο, η σχέση μας με τους ανθρώπους, τα έργα τέχνης, τον έρωτα. Δεν μου αρέσουν τα θεατρικά έργα γι’ αυτό συνθέτω δικά μου, χωρίς κανένα ψυχολογικό ή καθαρά λογικό αντίκρισμα. Διαισθητικά, υπαινικτικά, ενθουσιαστικά, ξέροντας ότι ο ενθουσιασμός είναι ένας παραλογισμός γιατί τα περισσότερα πράγματα γύρω μας πάσχουν από έλλειψη φροντίδας. Σ’ αυτό το έργο η μητέρα μετά τον χαμό του άντρα της κατά κάποιο τρόπο τυφλώνεται αισθητηριακά, αισθητικά, συναισθηματικά. Με τη βοήθεια της κόρης και της φίλης της ξανά μπαίνει στη θαλπωρή του κόσμου, η θερμότητα των σχέσεων λιώνει τον πάγο και οι άνθρωποι γίνονται ωραίες πλούσιες πρασινάδες με μπλεγμένα κλαδιά. Μακάρι η παράσταση να μεταφέρει αυτό τον ενθουσιασμό και το θάρρος στον έρωτα, τη ζωή και τα ατυχηματα της.” -  Άρτεμις Χρυσοστομίδου

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Άρτεμις Χρυσοστομίδου
Ερμηνεύουν: Ματίνα Περγιουδάκη, Νατάσα Παπανδρέου, Νεφέλη Ανανιάδη, Φιντέλ Ταλαμπούκας (βίντεο, φωνή)
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Παρασκευοπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Ενδυματολογία: Δήμητρα Χατζηγιάγκου
Ηχητικός χώρος: Στέλλα Χρίστου
Φωτογραφίες: Δήμητρα Χρυσοστομίδου

Στοιχεία θεάτρου

Πειραιώς 84
Κεραμεικός
Τηλ. 210 3425335