Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη

Δράμα
από 9/10/2017 έως 2/1/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη - Θέατρο: Αλκμήνη

Αναλυτική περιγραφή

"Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη" από τις 9 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλκμήνη. Πρόκειται για το δράμα του Πορτογάλου Armando Nascimento Rosa, που μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου. Περιγράφει την απαγωγή ενός μεγαλοτραπεζίτη στην Πορτογαλία του μνημονίου και της δικηγόρου του από δύο απελπισμένους δανειολήπτες, που θέλουν να διεκδικήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Δύο δανειολήπτες που οι τράπεζες τους οδήγησαν στη φτώχεια, την απελπισία, το αδιέξοδο, την έλλειψη προοπτικής και το αβέβαιο αύριο... Μία παράσταση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε...

-----------------------------------

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του ευρωπαϊκού δραματολογίου των τελευταίων χρόνων θα ανεβάσει ο Κώστας Αρζόγλου στην μεγάλη αίθουσα του Θεάτρου «Αλκμήνη» στις 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το πορτογαλικό δράμα του Armando Nascimento Rosa «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη». Το έργο είναι γνωστό και με τον τίτλο «Τα λύτρα» ή «Ο Άγιος Βασίλης των off-shore», τίτλοι με τους οποίους κάνει καριέρα αυτή την περίοδο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κώστας Αρζόγλου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ρόλο του αδίστακτου μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα στην Πορτογαλία, τον οποίο απάγουν δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα, χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου. Μέσα από την απαγωγή του τραπεζίτη και της δικηγόρου του, η οποία παίζει ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του δράματος, ξεγυμνώνεται όλος ο βρώμικος ρόλος του τραπεζικού συστήματος και πολλών μεγαλοστελεχών του, τα οποία λειτουργούν ως η πραγματική εξουσία κατά την διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης των χωρών της Μεσογείου.

Το έργο ξεφεύγει απ’ τα στενά πλαίσια της Πορτογαλίας και αγγίζει κάθε χώρα, στην οποία οι τράπεζες οδήγησαν τους πολίτες στην ανέχεια και την φτώχεια.

Το έργο όπου παίζεται ξεσηκώνει κοινό και κριτικούς με την αλήθεια του και την δραματική του εξέλιξη, όπου δύο απελπισμένοι απαγωγείς ζητούν λύτρα, όχι για να πλουτίσουν, αλλά ο ένας για να πληρώσει την θεραπεία του παιδιού του και ο άλλος για να μπορέσει το δικό του παιδί να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ηθοποιοί

Κώστας Αρζόγλου
Στέλλα Παπαδημητρίου
Χρήστος Ευθυμίου
Χάρης Μαυρουδής

Συντελεστές

Συγγραφέας: Armando Nascimento Rosa
Σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου
Μετάφραση κειμένου: Κατερίνα Χαλκίδου
Σκηνογράφος: Κούλα Γαλιώνη
Φωτισμοί: Δόμνα Μπαρούνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη
Μουσική σύνθεση: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Στοιχεία θεάτρου

Αλκμήνης 8-12
Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650