Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Δράμα
από 7/10/2017 έως 1/4/2018
  (4,7 / 5,0) από 3 κριτικές
ΒΟΥΛΑ Λ.  
8 Ιανουαρίου 2018
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ,ΤΟ ΟΛΟ <<ΣΤΗΣΙΜΟ>> ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!!
-
Σταύρος   
7 Ιανουαρίου 2018
Η παράσταση είχε πολύ καλές και δουλεμένες ερμηνείες. Ιδιαίτερα η ερμηνεία της Δήμητρας Χατούπη ήταν συγκλονιστική και σε συνδυασμό με την προσαρμογή του κειμένου του Άλμπυ και τη σκηνοθεσία από τον Γιώργο Κιμούλη έκαναν το έργο καθηλωτικό. Παρακολούθησα την παράσταση με πρόσκληση από το site σας και σας ευχαριστώ για αυτό.
-
METAFORE  
5 Δεκεμβρίου 2017
Παρακολούθησα την παράσταση χάρη στην ευγενική σας χορηγία & σας ευχαριστώ πολύ! Είχε ωραίες ερμηνείες από όλους τους συντελεστές (με προεξαρχουσα τη Δ.Χατούπη) & επιπλέον το πολύ καλό κείμενο του Άλμπυ. Ένα ζευγάρι που αλληλοσπαράσσεται & εισάγει σε αυτό το "παιχνίδι" κι ένα νεότερο ζευγάρι. Ωραία η σκηνοθεσία του Κιμούλη, τοποθέτησε σωστά τους ηθοποιούς.
Υπήρχε μόνο ένα αισθητικό μέρος που με προβλημάτισε λίγο. Το "παρατσούκλι"της κόρης του Βλουτή, Αντωνίνας, στο έργο ήταν "άκωλη", κάτι που ουδόλως ταίριαζε με τη σωματοδομή της νέας ηθοποιού.
Παράσταση: Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ - Θέατρο: Μεταξουργείο

Σύντομη περιγραφή

Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Ο Άκις Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη σε δύο από τους πιο σημαντικούς ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου, του Τζωρτζ και της Μάρθας. Τους παρακολουθούμε στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε μια συνάντηση με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ, η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.

Αναλυτική περιγραφή

Ο Άκις Βλουτής παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Τα πρόσωπα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού.

Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας - γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα - στειρότητα, θύμα - θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία - παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθειά μυστικά. Βακχεύουν.

Ο Άλπμυ με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, ενώ απλώνεται σε μια τεράστια θεματολογία, ταυτόχρονα τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπυ διερωτάται πια μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας, στην οποία όμως ο άνθρωπος χάνει την ατομικότητα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης.

Ηθοποιοί

Άκις Βλουτής
Δήμητρα Χατούπη
Σαράντος Γεωγλερής
Αντωνίνα Βλουτή

Συντελεστές

Συγγραφέας: Έντουαρντ Άλμπυ
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσω Στεργίου
Φωτογραφίες - Τrailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ακαδήμου 14
Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5234382