Πνεύμονες - Lungs

Κοινωνικό
από 3/10/2018 έως 2/12/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Πνεύμονες - Lungs - Θέατρο: Tempus Verum - Εν Αθήναις

Σύντομη περιγραφή

Πνεύμονες - Lungs στο Tempus Verum Εν Αθήναις. Μετά την επιτυχημένη πορεία τους στην Αθήνα και το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα, οι «Πνεύμονες» του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στο Tempus Verum, με την αρχική τους διανομή. Ένας άντρας (Αποστόλης Τότσικας) και μια γυναίκα (Βάσω Καβαλιεράτου), γύρω στα τριάντα επιχειρούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους, όπως το αν θα γίνουν γονείς. 

Αναλυτική περιγραφή

«Ένα παιδί; Είναι σαν να μου έριξες μπουνιά στη μούρη και μετά μου ζήτησες να σου λύσω μια μαθηματική εξίσωση».

Ο χρόνος μοιάζει εχθρός τους. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια υπάρχει η επιθυμία για ένα παιδί, από την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια… Τελικά, πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; 

Μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένα έργο που δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας», η οποία μέσα από τις αλλεπάλληλες αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τον τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία στη ζωή.

-----------------------------------

Με όπλο τον μινιμαλισμό και στόχο την ουσία

Ο Duncan Macmillan επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις. Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Σ’ αυτή την οδηγία έμεινε πιστός και ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Λάλος. Το αποτέλεσμα; Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

Ηθοποιοί

Βάσω Καβαλιεράτου
Αποστόλης Τότσικας

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος 
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη 
Σκηνικά - Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας 
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης 
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου 
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη 
Video - Trailer: Θάνος Κερμίτσης
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου - We Will

Video

Στοιχεία θεάτρου

Ιάκχου 19
Γκάζι
Τηλ. 210 3425170