Πήτερ Παν

Παιδικό (1 ώρα και 20 λεπτά)
έως 21/4

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Πήτερ Παν - Θέατρο: Αθηνά

Σύντομη περιγραφή

«Πήτερ Παν» του Τζέιμς Μπάρι, σε διασκευή - σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, στο θέατρο Αθηνά. «Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα...» Έλατε να πετάξουμε πάνω από τα αστέρια. Να ανακαλύψουμε ξανά την πραγματική έννοια της φιλίας, της αθωότητας και της ανάγκης μας για φαντασία. Να ζήσουμε για λίγο σε έναν κόσμο μαγικό. Λίγη νεραϊδόσκονη και το ταξίδι αρχίζει…

Αναλυτική περιγραφή

H Marossoulis Productions σε συνεργασία με τις «Μαγικές Σβούρες» φέτος το χειμώνα μας ταξιδεύουν στον κόσμο του παραμυθιού και του ονείρου με το διαχρονικό αριστούργημα του Τζέιμς Μπάρι - “ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ”, του αιώνιου παιδιού που αρνείται να μεγαλώσει και συμβολίζει την αθωότητα της νιότης που όλοι κρύβουμε στην ψυχή μας. Μια θεατρική πανδαισία για όλα τα “παιδιά”.

Ο Δημήτρης Αδάμης, με τη μακροχρόνια εμπειρία του στο θέατρο για παιδιά, υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία αυτής της μαγικής και “εναέριας” παραγωγής από τις «Μαγικές Σβούρες» που φέτος γιορτάζουν τα 15 χρόνια τους στο Θέατρο για Παιδιά.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, δυναμική, μαγευτική, φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, που μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης και κρύβει την έγνοια και την ανησυχία του παιχνιδιού καθώς το παιδί μεγαλώνει. Η Χώρα του Ποτέ είναι το Τώρα.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Πήτερ Παν είναι ένα έξυπνο και σκανδαλιάρικο αγόρι, που αρνείται να μεγαλώσει. Ζει στη “Χώρα του Ποτέ” με τη νεραϊδούλα Τίνκερμπελ και είναι ο αρχηγός των “Χαμένων Παιδιών”. Μια νύχτα γεμάτη αστέρια ο Πήτερ Παν εισβάλλει ξαφνικά στην ήσυχη ζωή των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους ταξιδέψει με τη νεραϊδόσκονη του στη “Χώρα του Ποτέ”.

Έτσι αρχίζει η απίστευτη και φανταστική περιπέτεια τους.

Εκεί θα γνωρίσουν, τον μεγαλύτερο αντίπαλό του Πήτερ Παν, τον πειρατή Κάπτεν Χουκ, αλλά και την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά και τις γοργόνες.

Με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη

Ηθοποιοί

Άρης Βέβης
Μικές Γλύκας
Κωνσταντίνος Τσονόπουλος
Ντέπυ Μοράρη
Νεφέλη Οικονόμου
Στέλιος Πετράκης
Χρυσαλένα Χριστοπούλου
Μαριλίζα Χρονέα

Συντελεστές

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά - Kοστούμια: Μαγικές Σβούρες
Kίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή, Αντιγόνη Λινάρδου (από την ομάδα «Κι όμως κινείται»)
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ
Μάσκες - Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ειρήνη Καλογεροπούλου, Ρενάτα Τσιούλου
Παράγωγη: Μαγικές Σβούρες - Επιχειρήσεις Μαροσσούλη
Επικοινωνία - Προβολή: Φάιη Κυριακοπούλου

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Ανέργων & Ευπαθών ομάδων: 8 ευρώ
  • Επισκέψεις σχολείων: είσοδος μαθητών 6 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Δεριγνύ 10 & Πατησίων
Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 210 8237330

Παρατηρήσεις

  • Πληροφορίες - κρατήσεις στο τηλ. 210-9853609, 6948 744 988