Παντρολογήματα

Κωμωδία
από 4/11/2017 έως 30/12/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Παντρολογήματα - Θέατρο: Εξ αρχής

Σύντομη περιγραφή

Τα «Παντρολογήματα» είναι μια ευφυής, γρήγορη και ξεκαρδιστική κωμωδία με έντονα ηθογραφικά στοιχεία, αλλά και ιδιαίτερες φιγούρες που φλερτάρουν ανάμεσα στο αληθινό και το γκροτέσκο.

Αναλυτική περιγραφή

Μερικοί μικροαστοί καταφεύγουν στα προξενιά για να βρουν συντρόφους και, κατά έναν απίστευτο τρόπο, βρίσκονται όλοι χαμένοι. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή μια ολόκληρη εποχή - χαρακτηριστική και ταυτόχρονα διαχρονική.

Η επιτυχημένη παραγωγή του Θεάτρου Εξαρχής, για δεύτερη θεατρική σαιζόν, με εφαλτήριο το γέλιο και τη σάτιρα, φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει, αλλά και να αφυπνίσει το θεατρόφιλο κοινό. Ο Νικολάι Γκόγκολ, γνωστός από τον «Επιθεωρητή», το «Ημερολόγιο ενός τρελού» και τον «Τάρας Μπούλμπα», είναι ο συγγραφέας που θαυμάζει πολύ ο Τσέχωφ, θεωρώντας τον τον οξυδερκέστερο κοινωνικό συγγραφέα στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Ο συγγραφέας, απόλυτα απολαυστικός και αληθινός, μέσα από το έργο του, επιλέγει το ουσιώδες. Αποτέλεσμα: μηνύματα βαθιά και πανανθρώπινα.

Ηθοποιοί

Ελένη Τσακάλου
Στέργιος Γιαννουλάκης
Χρήστος Τσιλογιάννης
Χρήστος Δίπλας
Ίλια Σπυροπούλου
Άγγελος Κούκος
Εύη Ηλιάδου
Γιάννης Διακονικόλας
Βίβιαν Σπυροπούλου
Μάνος Παπαδόπουλος

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Ντίνος Σπυρόπουλος
Σκηνικό - Κοστούμια: Δανάη Σταματίου
Χορογραφίες - Κίνηση: Δέσποινα Χουζούρη
Μακιγιάζ: Κατερίνα Πεφτίτση
Φωτογραφίες: Γιώργος Κούκος

Στοιχεία θεάτρου

Δερβενίων 46 & Εμμ. Μπενάκη
Εξάρχεια
Τηλ. 210 3822661