Οι περιπέτειες της Ουράνιας

Παιδικό (1 ώρα και 10 λεπτά)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Οι περιπέτειες της Ουράνιας - Θέατρο: Εργοτάξιον Τεχνοχώρος

Σύντομη περιγραφή

"Οι περιπέτειες της Ουράνιας" στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον. Ένα διαδραστικό θεατρικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών. Η παράσταση ''Οι περιπέτειες της Ουράνιας'' προβάλλει στα παιδιά αξίες, όπως είναι η αγάπη, η φιλία και η αλληλοβοήθεια, μέσα απο παραμυθένιες εικόνες. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο κατέχει στο παραμύθι και η προστασία του περιβάλλοντος, η οποία κατακτάται μέσα από θεατρικά παιχνίδια.

Αναλυτική περιγραφή

Η παιδική παράσταση «Οι περιπέτιες της Ουράνιας» είναι μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή», ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησαν σε πρώτη κοινή τους σύπραξη η σκηνοθέτις, ηθοποιός και συγγραφέας Έφη Μεράβογλου και ο συγγραφέας και ηθοποιός Γιώργος Κάλτσας και και το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο παραμύθι, δεν είναι μόνο μουσική, θεατρικό παιχνίδι ή παράσταση. Είναι όλα τα παραπάνω μαζί.

«Οι περιπέτειες της Ουράνιας» αναπτύσσονται σε πρώτο επίπεδο, μέσα από το μύθο του Ουρανού και της Γης, οι συγγραφείς μας κάνουν ένα ευχάριστο “μάθημα” προστασίας της μητέρας-Γης, δίχως όμως τη διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο μας μιλάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία και την ομαδικότητα σε ένα σύνολο που εμπεριέχει άψυχα, θεικά και έμψυχα όντα.

Η σπιρτάδα και η αμεσότητα του κειμένου και των ηθοποιών είναι τέτοια, που η ιστορία της Ουράνιας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών με ένα τρόπο διαδραστικό και παιχνιδιάρικο. Επί σκηνής, είναι τρεις ηθοποιοί, οι οποίοι με απόλυτο συντονισμό και χάρη περνάνε από τον ρόλο του αφηγητή, στο ρόλο του εμψυχωτή, δίνοντας στις “Περιπέτειες της Ουράνιας” ακόμα μεγαλύτερη δράση.

Μια φορά κι έναν καιρό στο σκοτεινό σύμπαν περιπλανιόταν ο πιο μικρός πλανήτης που θα μπορούσε ποτέ κανείς να συναντήσει, γεμάτος φωτεινές χρυσαλίδες γύρω του.

Εκατομμύρια χρόνια αργότερα, στον πλανήτη αυτό, γεννήθηκε ένα κοκκινομάλλικο κορίτσι. Το όνομα της ήταν Ουράνια και είχε όλες τις χάρες του πατέρα της, του Ουρανού. Μητέρα της ήταν η Γη, όμως δεν τη γνώρισε ποτέ. Είχε ακούσει από τον πατέρα της όμορφες ιστορίες, πριν αποφασίσουν να χωρίσουν οι γονείς της. Ο Ουρανός με την Γη.

Ο καιρός περνούσε και η Ουράνια μεγάλωνε, είχε γίνει πλέον ένα όμορφο κορίτσι μόλις 16 χρονών. Τα μαλλιά της ήταν τόσο μακριά που απλώνονταν στα κάτασπρα σύννεφα καθώς μικρές αστροφεγγιές τη χτένιζαν. Κάθε πρωί τραγουδούσε το αγαπημένο της τραγούδι.

Μια μέρα ένα αγόρι, ο Πέτρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής του βόλτας είδε τα μαλλιά της Ουράνιας να κρέμονται από τον γαλανό ουρανό και με ένα σάλτο βρέθηκε πάνω τους. Αυτή η μέρα έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα της, για πάντα...

Ηθοποιοί

Μυγδαλιά Ανδρέου
Άνια Καστρινάκη
Αριστέα Ανύση

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Κάλτσας, Έφη Μεράβογλου
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια - Στίχοι - Voice off (Γη): Έφη Μεράβογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
Μουσική Σύνθεση πρωτότυπη: Αριστέα Ανύση
Ειδική κατασκευή: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 7 ευρώ
  • Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις 8+ ατόμων

Στοιχεία θεάτρου

Διογένους 1
Άγιος Δημήτριος
Τηλ. 698 3930220

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.2
Facebook: 4.9