Οι Μύθοι του Αισώπου

Παιδικό
από 25/7/2017 έως 26/7/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Οι Μύθοι του Αισώπου - Θέατρο: Διάφορα θέατρα

Αναλυτική περιγραφή

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ περιοδεύει σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ για 7ο συνεχές καλοκαίρι & έπειτα από τις τεράστιες επιτυχίες που σημείωσε με τις παραστάσεις του, "Το Ασχημόπαπο", "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών", "Η Πεντάμορφη & το Τέρας", "Ο Λύκος & τα 3 Γουρουνάκια" κ.ά. συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και έρχεται για 7η συνεχή χρονιά στην πόλη μας με ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ !!!

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αίσωπος με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας.

Είναι πάμπολλες οι φορές που ακόμα και ο σύγχρονος άνθρωπος παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα επιμύθιο από τον Αίσωπο για να χαρακτηρίσει μια πράξη ή μια συμπεριφορά.

Μέσα από τις πράξεις των ζώων, μέσα στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής μας δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την την εποχή, το χρόνο, τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η “κάθαρση” είναι αναπόφευκτη.

Μέσα από την ένωση μερικών από των γνωστότερων μύθων του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου, όπου αναλαμβάνουν "δράση" το λιοντάρι, το ποντίκι, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού, το κοράκι και άλλα ζώα, που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά.

Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος.

Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος.

Η Συνέχεια επί Σκηνής...

Ηθοποιοί

Γιώργος Δάσκαλος
Μαργαρίτα Τοκατλίδη
Χρήστος Βασιλακόπουλος
Άννα Μαλτέζου
Κωνσταντίνος Κυζούλης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Κείμενο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ
Μουσική επιμέλεια: ΧΡΥΣΑ ΚΑΖΑΚΟΥ
Κατασκευή κοστουμιών: ΕΛΕΝΗ ΨΥΡΡΑ
Σχεδιασμός κοστουμιών: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ
Γραφιστικά: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Δημόσιες σχέσεις: ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στοιχεία θεάτρου

Ελλάδα
Διάφορες περιοχές