Οι μύθοι μας τ’ αστέρια μας

Παιδικό
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Οι μύθοι μας τ’ αστέρια μας - Θέατρο: Τόπος Αλλού

Αναλυτική περιγραφή

Τ΄ αστέρια έχουν ιστορίες και παραμύθια να πούνε. Και οι ιστορίες τους είναι βγαλμένες από την απέραντη Ελληνική μυθολογία. Την πλουσιότερη του κόσμου. Το φανερώνει το όνομα κάθε αστεριού και αστερισμού. Ο Ηρακλής, ο Περσέας, η όμορφη Ανδρομέδα, ο θαυμαστός Πήγασος, η Κασσιόπη και τόσα άλλα αστέρια πριν ανεβούν στον ουρανό ήταν ήρωες θαυμαστοί στην Ελληνική μυθολογία. Η ζωή και τα κατορθώματα τους ήταν τέτοια που οι θεοί, τους ανέβασαν ψηλά για να φωτίζουν τις νύχτες μας. Να λάμπουν από ΄κει ψηλά και να θυμίζουν τα φοβερά κατορθώματα και τους ηρωισμούς τους.

Αυτούς τους μύθους που κρύβονται πίσω από τ’ αστέρια τους ξέρει καλά η Κυρά-Νύχτα. Ντυμένη το πλούσιο κοστούμι της, φέρνει τα σκηνικά της και με μάσκες και κούκλες πρωτότυπες, αφηγείται τα κατορθώματα των αστεριών και των ηρώων.

Και όχι μόνο αυτό: Καράβια εμφανίζονται και ταξιδεύουν στις θάλασσες, κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες μυθικούς και παραμυθένιους που Κάνουν κατορθώματα τρομερά. Ο Περσέας νικάει την Μέδουσα και το τρομερό κήτος και απελευθερώνει την Ανδρομέδα. Το σοφό και γενναίο άλογο, ο Πήγασος λευκός και φτερωτός διασχίζει τους αιθέρες και τον οδηγεί στη νίκη.

Τα παιδιά συμμετέχουν στην δράση και δημιουργούν στο τέλος μια «τοιχογρα-φία» με όλους τους ήρωες που είδαν στην παράσταση.

Ηθοποιοί

Αντα Κούγια
Δάφνη Ατια

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά - Κοστούμια: Μίκα Πανάγου,
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Κατασκευές κουκλών και μικρών σκηνικών: Eρμιόνη Μπαρώνα

Στοιχεία θεάτρου

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων
Κυψέλη
Τηλ. 210 8656004, 210 8679535