Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών

Παιδικό Παραμύθι
από 22/6/2017 έως 22/6/2017
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών - Θέατρο: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αναλυτική περιγραφή

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών» των Αδελφών Γκριμ, θα έχουν μικροί και μεγάλοι θεατές την Πέμπτη 22 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η παράσταση, που θα μας ταξιδέψει σε παραμυθένια μονοπάτια, είναι μια παραγωγή της ομάδας «Τρομπετίνι» και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του «Inport Festival III».

-----------------------------------

Η παράσταση:

Το δωμάτιο του κάθε παιδιού γίνεται χώρος δράσης του παραμυθιού, τα παιχνίδια μετατρέπονται σε ήρωες της ιστορίας, το κουτί με τα παιχνίδια γίνεται αερόστατο… και το ταξίδι για την Βρέμη ξεκινά!

Η κούκλα μάγισσα Τόλμη ζωντανεύει και μαζί με τα παιδιά, ακολουθούν τους πολύχρωμους ήχους της τρομπέτας για ν’ ανακαλύψουν το δρόμο για το ταξίδι αυτό! Τέσσερις Μουσικοταξιδευτές, 7 Υπέροχες Κούκλες, 9 Μουσικά κομμάτια & τραγούδια με χάλκινα πνευστά ζωντανά… επί σκηνής..! Το υπέροχο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ «Οι Μουσικοί της Βρέμης» ζωντανεύει στ’ όνειρο των παιδιών… όχι όπως το ξέρουμε αλλά όπως το θέλουμε!

-----------------------------------

Λίγα λόγια από την ομάδα:

Η Ομάδα μας είναι μια παρέα από μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, σκηνογράφους, που εδώ και 6 χρόνια «συνομιλεί» με ένα κοινό που δεν χαρίζεται σε κανέναν… τα παιδιά! Οι παραστάσεις μας έχουν ζωντανή μουσική και τα έργα που έχουμε επιλέξει είναι παραμύθια διασκευασμένα.

Τα χάλκινα πνευστά είναι πρόκληση για μικρές ηλικίες, γιατί αποτελούν άκουσμα έντονο και ενδιαφέρον μεν για την ιδιοσυγκρασία τέτοιου κοινού, αλλά λιγότερο οικείο δε.

Η διασκευή παραμυθιών απ’ την άλλη, δίνει τη δυνατότητα να τονίσουμε τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών και να αμφισβητηθεί η αναμενόμενη έκβαση μιας ιστορίας, «φωτίζοντας» την ανθρώπινη παρέμβαση που δίνει νέα έκβαση στα πράγματα.

Έχουμε παρουσιάσει τα έργα: «Ο Παράξενος Μουσικός» Αδ.Γκριμ, «Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών» Αδ.Γκριμ & «Το Σύννεφο της Ανατολής» Ν. Χικμέτ σε Βιβλιοθήκες & εκδηλώσεις πολλών Δήμων (Περιστερίου, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Καρπενησίου κ.ά.), σε σχολεία, Φεστιβάλ, εκδηλώσεις συλλόγων και σωματείων.

Ηθοποιοί

Αλεξία Γαβρίλη

Συντελεστές

Συγγραφείς: Αδελφοί Γκριμ
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Καλτσούνης, Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνικά - Κοστούμια: Βαγγελιώ Νικολάου, Άννα Λουκίδη Ανδρέου
Μουσική - Τραγούδια: Γιώργος Καλτσούνης
Κινησιολογική επιμέλεια: Πηνελόπη Μουσγά
Κατασκευή κούκλας: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Κατασκευή μάσκας: Άννα Λουκίδη, Μαρίνα Ρούσσου
Μουσικοί: Τάσος Βιτσεντζάτος, Γιώργος Καλτσούνης, Άγγελος Τζαμαρίας

Στοιχεία θεάτρου

Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
Τηλ. 210 4143310, 210 4143320