Οι γάτες πέθαναν

Διασκευή Κοινωνικό
από 14/5/2018 έως 5/6/2018
Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Οι γάτες πέθαναν - Θέατρο: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Αναλυτική περιγραφή

Οι γάτες πέθαναν σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Μαρίας Αποστολακέα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. 17ος αιώνας. Πρωί. Ο Μολιέρος ξυπνάει.

Πάνω στη σκηνή ο Μολιέρος και ο μπάτλερ του. Μέσα από κείμενα και επιστολές που έγραψε ο ίδιος ο Μολιέρος ή κείμενα που γράφτηκαν γι' αυτόν, τα δυο πρόσωπα μιλάνε για τη σημασία της αντίστασης και για τη σπουδαιότητα του να δημιουργείς με τους ανθρώπους που επιλέγεις.

Θεώρησα ότι δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω από το να επιτίθεμαι διαμέσου αστείων σκηνών στις διαστροφές της εποχής μου, είπε ο Μολιέρος. Διαστροφές που, 400 χρόνια μετά, εξακολουθούν να είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Μίλησε μέσα από το γέλιο για τη θέση της γυναίκας, την πατριαρχική κοινωνία, τη θρησκευτική καταπίεση, την υποκρισία, τον αθεϊσμό, τον ελεύθερο έρωτα.

Τι υπάρχει στον κόσμο που να μην έχουμε διαφθείρει ακόμα; αναρωτιέται σε μια επιστολή του προς τον Λουδοβίκο τον 14ο. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος μέσα από τα έργα του: τίποτα.

Ηθοποιοί

Μαρία Αποστολακέα
Μελίσσα Κωτσάκη

Συντελεστές

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Μαρία Αποστολακέα
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος {Ταρτούφος}, Δημήτρης Δημητριάδης {Δον Ζουάν, Μισάνθρωπος}, Μαρία Αποστολακέα {Σχολείο Γυναικών, Επιστολές, Κριτικές}
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίσσα Κωτσάκη
Βοηθός σκηνής: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Επιμέλεια κίνησης: Κωστής Τσιαμάγκας
Πρωτότυπη μουσική - Σχεδιασμός ήχου: Δημοσθένης Μητροσύλης
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Claire Sterge
Aφίσα: Γεωργία Νικολογιάννη

Στοιχεία θεάτρου

Κύπρου 91Α
Κυψέλη
Τηλ. 213 0040496, 694 5348445