Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου

Κοινωνικό (2 ώρες)
5 από 4 αξιολογήσεις

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές για την παράσταση.
Παράσταση: Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου - Θέατρο: Βαφείο - Λάκης Καραλής

Σύντομη περιγραφή

Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βαφείο. Έξι εργάτριες σε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας συγκρούονται με το Αφεντικό. Μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι ίδιο…

Αναλυτική περιγραφή

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Έξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ’ ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς, στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο Αφεντικό, διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους παρέχει.

Ώσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα, φέρνει τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η σύγκρουση με το Αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι ίδιο…

-----------------------------------

Η ομάδα Πλάνη, μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και την περσινή επιτυχία της παράστασης, επιμένει στο σύγχρονο ελληνικό έργο και ανεβάζει για δεύτερη χρονιά το έργο της Άννας Ετιαρίδου, «Οι Επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου».

Ένα έργο ρεαλιστικό και συγχρόνως συμβολικό, με ήρωες-σύμβολα ενός κόσμου που -αν και είναι πλέον παρελθόν- αποτελεί μέρος της πρόσφατης Ιστορίας μας.

Το θέμα, η σκηνοθεσία και ο τρόπος παρουσίασης του έργου αγγίζει όλες τις ηλικίες του κοινού, γιατί διαπερνά την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, γιατί οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι και η ιστορία τους.

Ηθοποιοί

Άννα Ετιαρίδου
Γιάννα Σκουλικάρη
Άννα Πλουμίδου
Ηλιάνα Νικολοπούλου
Κατερίνα Μητρούση
Χαρά Καραβασιλείου
Κώστας Δελακούρας.

Συντελεστές

Κείμενο: Άννα Ετιαρίδου
Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας
Πρωτότυπη μουσική: Σέργιος Τελλής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ράνια Κονδύλη
Φωτισμοί - Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Μάνος Γεωργίου
Βίντεο: Πέτρος Κιοσές

Video

Πρόγραμμα

Τιμές

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Μειωμένο: 5 ευρώ

Στοιχεία θεάτρου

Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115
Βοτανικός
Τηλ. 210 3425637

Κριτικές θεάτρου

Google: 4.3
Facebook: 5.0