Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω

Κωμωδία Μονόλογος
από 24/1/2018 έως 1/4/2018
  (2,0 / 5,0) από 2 κριτικές
ΡΟΥΛΑ  
16 Φεβρουαρίου 2018
-
Δεν βρήκα τίποτα το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη παράσταση. Δεν ένιωσα ούτε τον παλμό, ούτε το χιούμορ που ήθελε να δώσει. Πήγα στη συγκεκριμένη παράσταση για να δω και να κρίνω από κοντά την εικόνα του ηθοποιού που είχα από την τηλεόραση. Δυστυχώς, όμως, δεν μου την άλλαξε...
Ευδοξία  
1 Φεβρουαρίου 2018
Ήταν μια καλή προσπάθεια. Το κείμενο είχε κάποια καλά στοιχεία προς το τέλος τοτυ μονολόγου. Θα έλεγα πως το κείμενο ήταν κυρίως στοχαστικό παρά κωμικό.
Όλη η παράσταση από άποψη κειμένου, σκηνοθεσίας και ερμηνείας έως σκηνικά μουσική και φώτα παρέπεμπαν σε παραστάσεις προηγούμενων δεκαετιών. Επίσης, ένας τόσο ωραίος χώρος που είναι η μουσική σκηνή δεν αξιοποιήθηκε καταλλήλως.
Παράσταση: Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω - Θέατρο: Αθηναΐς Μουσική και Θεατρική σκηνή

Σύντομη περιγραφή

Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό... Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΪΣ.

Αναλυτική περιγραφή

Χλαπάτσας ή Γούλβεριν; Βέρθερος του Γκαίτε ή Κατερίνα Σοφιανού του Ρετιρέ; Μάσα από το Γλάρο ή Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι; Άμλετ ή Αλίκη στο Ναυτικό;Ή μήπως τίποτα απ' όλα αυτά;

Η παράσταση «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» αφού παίχτηκε στο Athens Comedy Festival, στο πρώτο Comedy Festival στην Αλεξανδρούπολη, στο θέατρο act στην Πάτρα και στο θέατρο Άβατον στην Αθήνα και αφού έκανε περιοδεία σε Ηράκλειο, Χανιά, Ναύπακτο, Νάξο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Αίγινα, επιστρέφει στην Αθήνα, κάθε Τετάρτη στην Μουσική-Θεατρική σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο θεατρικό μονόλογο γεμάτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό, στον οποίο ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί αλλά και υπογράφει τα κείμενα μαζί με τη Μαργαρίτα Γερογιάννη και τη Χριστίνα Παπαδάκη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο επίσης γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

-----------------------------------

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ήρωας της παράστασης (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά (ή μήπως λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως, μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν.

Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το «δράμα» ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, και μιλάει επί της ουσίας για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα» και αψεγάδιαστα.

Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία...

Συντελεστές

Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Φωτογραφίες: Βασίλης Ζαβέρδας, Βαγγέλης Τσινιάς, Ελένη Κερολλάρι
Βίντεο: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου

Στοιχεία θεάτρου

Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός
Βοτανικός
Τηλ. 210 3480080